Čišćenjem prostora do života kakav želite

Čišćenje cijelog stana obično obavljamo oko nove godine kako bismo označili početak novog perioda ili početkom proljeća kada spremamo sve zimske stvari i pripremamo se za ugodnije temperature. Iako smo te navike usvojili s razlogom, za oslobađanje prostora od nepotrebnih stvari i nereda, a samim time i emocija, nikada nije kasno ili rano. Kad god se na to odlučili, nećete pogriješiti, a u kojim prednostima ćete uživati jednom kad se na taj korak odlučite, pročitajte u nastavku.

prostor2

Prostor u kojem živimo na mnoge načine odražava našu osobnost i utječe na naše raspoloženje. Zato je potrebno riješiti se svih predmeta koji nisu u skladu s našom osobnosti, kao i stvari koje nose emocionalni teret. Kako se rješavamo negativnih emocija kroz odnose, tako se trebamo rješavati i predmeta koji takve emocije bude u nama i osjetit ćemo se slobodnije i svježije. Isto tako, kako uklanjamo prepreke i nered iz prostora, stvorit ćemo bolji protok energije, što će se odraziti na naš život i odnose s drugima.

prostor3

Ako predmete kojima se okružujemo biramo s više pažnje, naš životni prostor pružit će nam pravi osjećaj doma i pripadnosti, zbog čega ćemo uživati u vremenu provedenom unutar istog. Također ćemo se osjećati inspirirano i spremno na nove pustolovine i promjene jer pozitivne emocije tako djeluju, a prozračnost prostora probudit će kreativca u vama. Organiziran životni prostor omogućava napredovanje i u poslovnom smislu jer pruža dobar temelj za daljnju nadogradnju, a čistoća mjesta na kojem provodite mnogo vremena razbistrit će vam misli i omogućiti jasnije razmišljanje.

prostor1

Osim što ćete se vi osjećati ugodnije, stan uređen na način koji vam se sviđa željet ćete pokazivati i prijateljima. Takav prostor će stvoriti mjesta za nova poznanstva, a još će vas potaknuti i na češća druženja u intimnijoj atmosferi doma u kojem se svi mogu opustiti. Osim bolje povezanosti s drugima, uz povezanost s prostorom, bolje ćete se povezati i sa svojim tijelom, emocijama i navikama što će vas učiniti samosvjesnijima i usredotočenijima. Unesite i elemente prirode, poput prirodnih materijala i biljaka kako biste dodatno osvježili prostor. Tako prizemljeni bolje ćete realizirati ideje i ostvariti namjere.

Foto: Anthropologie

Komentari