Bijeli čipkasti komadi za proljetne dane

bijelikomadipost

Mnoge fashionistice u potrazi za elegancijom često pribjegnu jednostavnosti i čistoći bijele čipke. Materijal koji je rezultat ručnog rada izgleda raskošno, glamurozno i ženstveno, zbog čega je često biran za kreiranje svečanih ljetnih haljina. Naglasak na bijelu čipkastu haljinu ovog proljeća stavila su i mnoga dizajnerska imena – Valentino, Lanvin, Altuzarra, Chloé koja su na suptilan način haljinama dali boho, etno i rock’n’roll prizvuk. Prorezi duž noge, vezanje oko vrata, prozirni dijelovi, zanimljivi otvori na leđima, ali i igra krojevima i dužinom dali su bezvremenskoj čipki moderan izgled.

Upravo je čipka u posljednje vrijeme odličan način dodavanja elegantnog prizvuka odjeći. I to ne samo na haljinama. Čipkasti detalji krase i tunike, suknje, bluze, pa čak i modne dodatke. Nećete pogriješiti i ako investirate u modne dodatke s čipkom, ali i ukrase za kosu. Čipka se ovog proljeća kombinira s cvjetnim motivima koji su aplicirani na bomber jakne, palazzo hlače pa čak i pidžama-odijela.

lanvin

Lanvin

Bijela boja u ovom slučaju dodatno naglašava ljepotu pojedinog modela odjeće i idealna je za proljetne dane. Delikatna čipka tako će dobiti novi sjaj, a uz samo jedan komad zablistat ćete u svakoj prigodi. Ono što je pohvalno kod modela od čipke jest činjenica da ih ne treba puno nadopunjavati s modnim dodacima. Uvijek možete zaokružiti look zanimljivom ogrlicom, narukvicom ili cipelama, a one opuštenijih krojeva dobro će izgledati i u dnevnim prilikama te u situacijama koje nisu glamurozne, ali kada se ipak očekuje nešto svečaniji izgled. Bijela boja je jedan od dominantnih upravo u proljetnoj sezoni, a romantičnost naglasite modelima odjeće iz naše galerije. Neka ovaj vrući trend osvoji i vas i sigurno nećete proći nezapaženo.

Foto: Imaxtree

Komentari