Chic ženski šeširi s potpisom srpske dizajnerice

Dizajnom atraktivnih modnih dodataka započela se baviti sasvim slučajno, kada nije uspjela pronaći šešir za sebe, pa ga je odlučila osmisliti sama. Marija Minić, koja stoji iza brenda MM couture, danas je posvećena izradi chic šešira i šarmantnih vunenih kapica, koje stižu na vrijeme da nas ugriju u ovim hladnim zimskim danima.

mm couture9

Prvi dizajnerski pothvat za Mariju su bile zanimljive narukvice i šarene ogrlice; zatim je svoju malu proizvodnju proširila i na elegantna pokrivala za glavu, koja su nastala iz osobne potrebe i ljubavi, a danas uspješno osvajaju i druge. “Stvari koje radim sviđaju se mnogima, tako da je hobi prerastao u pravi mali biznis i nastao je brend MM”, otkrila je Marija Minić.

mm couture3

Posebne materijale namijenjene izradi šešira Marija uvozi iz Italije i Češke. U pitanju su vuna i zečja dlaka, koja se smatra najkvalitetnijim materijalom za zimske šešire. Najskuplji su oni koji se mogu formirati u valjak i potom ponovno vratiti u prvobitni oblik te su samim time jako zgodni za putovanja. Kada dođe do smjene godišnjih doba i sezona, Marija izrađuje ljetne šešire bazirane na panami, koji se proizvode od posebne vrste palme koja raste u Južnoj Americi.

mm couture2

Uz šešire, ove sezone jednako pozornosti plijene i popularne kape od vune i kašmira, koje na zanimljivosti dobivaju zahvaljujući personaliziranim detaljima: inicijalu brenda, pomponu, zlatnim leptirima ili jednostavnim šarama. Što god bilo, glavna nit vodilja Marijinog dizajna jest da svaki komad bude izrađen s puno ljubavi. Izlazak na europsko tržište bio bi joj kruna ove modne poslastice, a dotad njeni šeširi i kapice kupiti se mogu na adresi zagrebačkog Clan storea.

mm couture7

mm couture10

mm couture8

Foto: MM Couture

Komentari