Nove chic Francuskinje o kojima će se pričati ove godine

 

adele3

Adele Exarchopoulous

Nije teško pogoditi zašto su francuske glumice toliko obožavane u svijetu. Riječ je o ženama koje stil, stas, ljepotu i glumački talent posjeduju u malome prstu, a osim što danas uživamo u ostvarenjima karzimatičnih Juliette Binoche, Audrey Tautou i Marion Cotillard, svaka iduća generacija donosi nam neka nova francuska lica i imena na koja apsolutno vrijedi obratiti pozornost.

Na novom valu francuske kinematografije trenutno plove Adèle Exarchopoulos, Alma Jodorowsky i Joséphine Japy, tri vrlo mlade i nevjerojatno talentirane glumice i modne muze, koje osvajaju svakom novom ulogom, ali i svakim novim modnim izletom.

Louis Vuitton Monogram Celebration

1. Adèle Exarchopoulos

Adèle Exarchopoulos francuska je glumica grčkih korijena, koja se glumom počela baviti već s devet godina, kada su ju roditelji upisali u glumačku školu kako bi prevladala sramežljivost. Tom svijetu privukla ju je moć transformacije u druge likove, a prvu ulogu imala je sa 12 godina u filmu Boxes. Poznatom ju je učinio film Blue is The Warmest Color za koji je 2013. osvojila nagradu Palme d’Or na filmskom festivalu u Cannesu i tako sa 19 godina postala najmlađa dobitnica te nagrade u povijesti.

Adele

Bliska prijateljica Lee Seydoux, inače je u stilističkim rukama njene sestre Camille, koja za Adèle bira isključivo francuske dizajnere. Mlada glumica za sve važnije prilike povjerenje poklanja prvenstveno kući Louis Vuitton, čija je neslužbena ambasadorica, a tu su i Miu Miu, Balmain i mnogi drugi prvaci francuske mode.

alma jodorwsky

Alma Jodorowsky

2. Alma Jodorowsky

Karizmatična Alma potječe iz obitelji s dugogodišnjom glumačkom tradicijom; otac joj je poznati glumac Brontis Jodorowsky, majka također glumica Valérie Crouzet, a djed Alejandro Jodorowsky – pisac, glumac i redatelj. Kao i Adèle, Alma se za filmski svijet pripremala od malih nogu i već u tinejdžerskim danima svijetu pokazala svoj talent.

alma jodorowsky3

Debitirala je u francusko-američkom filmu Eyes Find, glumila uz Adèle u Blue Is the Warmest Color, a u 2016. gledat ćemo je u filmu Kids In Love uz bok Willa Poultera, Sebastiana de Souze i Care Delevingne. Kada ne snima, Alma piše pjesme i pjeva u pariškom pop bendu Burning Peacocks i surađuje s poznatim modnim kućama. Jedna je od muza Karla Lagerfelda i ponosna ambasadorica francuskog beauty brenda Lancôme.

Chanel : Front Row - Paris Fashion Week - Haute Couture S/S 2015

3. Joséphine Japy

Posljednjih nekoliko godina od vitalne je važnosti bilo i za karijeru još jedne novovalne francuske glumice Joséphine Japy, koja je na filmskom platnu debitirala sa samo 11 godina u filmu Grey Souls, da bi kritičko priznanje ostvarila sa 20 godina u filmu Respire. Uloga Charlie u spomenutom naslovu osigurala joj je 2014. nagradu za glumačko otkriće godine od strane Cabourg film festivala, a u istoj kategoriji nominirana je i na još nekoliko eminentnih filmskih događanja.

Josephine Japy

Josephine Japy

2016. za nju donosi još jedan uzbudljivi film, triler Irréprochable, u kojem će nastupiti uz bok zvučnih francuskih imena, Marine Foïs i Jérémiea Elkaïma. Iako još uvijek relativno nepoznata, zvjezdani potencijal Joséphine Japy već su prepoznale brojne modne kuće, koje uz Joséphine u ambasadorskoj ulozi žele svoj dizajn približiti mlađoj publici, a to su danas redom Chanel, Louis Vuitton i Valentino.

Foto: Guliver/Getty Images

Komentari