Kultni simboli kuće Chanel na pisti u Parizu

chanel5

Nedugo nakon što smo imali prilike uživati u Chanelovoj haute couture liniji za proljeće 2016., poznata pariška modna kuća na rasporedu je imala predstavljanje svoje nove ready-to-wear kolekcije, koja je jučer u dupkom ispunjenoj dvorani Grand Palaisa prezentirana okupljenom mnoštvu.

Već je sama scenografija revije, na koju smo inače navikli u njenim najotkačenijim tematskim izdanjima, odavala dojam jednostavnosti i povratka Chanelovim korijenima. Svjestan hiperprodukcije koja trenutno vlada u modnome svijetu i zasićenja koje se sve više osjeća kod modne publike, Karl Lagerfeld vratio nas je osnovama, podsjetivši na dobra, stara vremena i prezentacije na kojima je svoje modne zamisli nekoć predstavljala Coco Chanel.

chanel12

Oko njenih intimnih revija uvijek je vladalo veliko uzbuđenje, a jučer je ta atmosfera rekreirana na način da su svi, kao i nekoć, sjedili u prvome redu, dok su visoki svodovi u dvorani bili ukrašeni zrcalima, baš kao i na stepenicama Gabrielleinog ateljea, niz koje su modeli nekoć silazili, pokazujući u tim istim zrcalima svu raskoš i sve dimenzije Chanelove odjeće.

chanel7

Povratak osnovama odvijao se i na samim modelima odjeće koje je Lagerfeld jučer predstavio, a modeli su nosili moderne interpretacije svega onoga što bi u prošlosti nosila i sama Coco. Njeni zaštitni znaci preplavili su pistu; bilo je tu mnogo tvida, karakterističnih silueta midi duljine, legendardnih jaknica, kaputa XXL volumena, večernjih haljina od tila i šifona, niski bisera, detalja lanaca i kamelija, no Lagerfeld je malim intervencijama ovoj cijeloj modnoj priči dao jedan suvremeni dojam, pokazujući još jednom kako su modni izumi legendarne Coco jednostavno bezvremenski i prilagodljivi svim vremenima.

chanel2

chanel

chanel6

chanel9

chanel8

chanel11

chanel10

Foto: Chanel

Komentari