Chanel održao reviju visoke mode u Parizu

chanel

Nekoliko kratkih, ali itekako slatkih dana visoke mode u Parizu, u ranim popodnevnim satima dodatno je začinila revija modne kuće Chanel, koju je Karl Lagerfeld održao pred okupljenim urednicima, stilistima i ljubiteljima brenda, na već dobro poznatoj lokaciji u pariškom Grand Palaisu.

chanel3

Upravo je ovaj prostor u prošlosti bio poprištem raznoraznih maštovitih scenografija u koje je Chanel ulagao velike budžete, a za sezonu haute couturea za jesen 2016., Grand Palais je uređen u stilu Chanelova kompletnog dizajnerskog ateljea, sa stvarnim krojačicama i majstorima zanata koje inače nismo navikli viđati i koji se uobičajeno nalaze iza scene, pretvarajući dojmljive modne ideje u stvarnost.

chanel2

Chanelova haute couture kolekcija za jesenske dane bila je jedna velika oda tvidu, materijalu koji je obilježio rad ove modne kuće, ali i materijalu koji se tako dobro uklapa upravo u hladniju sezonu. Jedna za drugom, manekenke su nosile kratke i duge kapute, ženske kostime i odijela od tvida, a sve to u paleti boja koja se kretala od petrolej plave, sive, blijedo ružičaste i bež boje, pa do boja uvijek bliskih Chanelovoj estetici, elegantne bijele i crne.

chanel4

Za kraj je, naravno, ostavljena serija večernjih haljina, koje su svojim detaljima podjednako dobro dočaravale koliko je truda, vremena i ljubavi uloženo u svaki pojedini komad od strane vještih ruku krojačica, bez kojih Chanel Couture danas definitivno ne bi bio ono što jest.

chanel5

chanel6

chanel7

chanel8

Foto: IMaxTree

Komentari