Čajevima do besprijekornog tena

Jednako kao što ju uljepšavamo hranjivim kremama i serumima, kožu je potrebno njegovati i iznutra. Njenu hidrataciju održavamo redovitim unosom tekućine u organizam, a ako vam ove zime dosadi obična voda, u priču uvedite čajeve s čitavom lepezom ljekovitih svojstava. Osim što će vas zagrijati i napuniti nekom novom energijom, pomno izabrani čajevi vašu će kožu također održati zdravom i njegovanom te ju sačuvati od bora. Najbolje čajeve za zdravu vanjštinu provjerite u nastavku.

Caj u njezi koze4

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice najbolje je poznat po svojim umirujućim, antiupalnim svojstvima, jer osigurava miran san, olakšava napetost i bolove za vrijeme menstruacije te blokira upalne procese već u njihovom začetku. No, on je također snažni antioksidans te zahvaljujući visokoj koncentraciji bioflavonoida kvercetina štiti kožu od oštećenja prouzrokovanih sunčevim zrakama.

Čaj od korijena maslačka

Korijen maslačka jedan je od najjačih biljnih preparata za eliminaciju toksina iz tijela. Čisti jetru i potiče probavu, dvije funkcije koje su ključne za lijepu kožu, a osim što je moćan lijek za jetru i želudac, regulira razinu kolesterola i masnoća u krvi.

Caj u njezi koze5

Čaj od đumbira

Đumbir je biljka koja se posebno preporuča koristiti zimi, jer će vas zagrijati i od vas odbijati prehlade i viroze. Pomoći će ojačati imunitet, probaviti teške obroke i dubinski balansirati hormone u organizmu. Šećer na kraju su moćna antiupalna svojstva koja se očituju u tijelu, ali i na koži.

Zeleni čaj

Zahvaljujući katehinima koji se bore protiv slobodnih radikala, zeleni čaj spriječava nastanak bora i usporava proces starenja kože. Katehini u zelenom čaju još su moćniji antioksidansi od vitamina C ili E i u istraživanjima su demonstrirali nevjerojatnu sposobnost obnavljanja odumirućih stanica kože.

Caj u njezi koze10

Rooibos čaj

Također poznat kao crveni čaj, rooibos obiluje antioksidansima, brani kožu od starenja, ali i raka: usporava razvoj tumora i napredovanje različitih vrsta karcinoma. Bonus je za one koji pate od alergija jer je snažan antihistaminik.

Čaj od svetog bosiljka

Kada patimo od stresa, on se u velikom broju slučajeva očituje upravo na našoj koži. Čaj od svetog bosiljka pomaže tijelu da se bori sa stresom i balansira hormone svojim umirujućim i energizirajućim svojstvima. Biljka koja je poznata kao eliksir života također snižava kolesterol, pospješuje metabolizam, regulira krvni tlak i šećer.

Bijeli čaj

Bijeli čaj sadržava antiupalne fitokemikalije, koje spriječavaju slamanje kolagena i elastina u koži, što inače doprinosi starenju kože. Bijeli čaj već u malim količinama nudi anti-age efekte, stoga se možete osjećati lijepo i njegovano uz samo jednu šalicu ovog čaja.

Foto: Ruche, Teavana

Komentari