Autobusne stanice na izložbi

busstop post 2

Projekt BUS:STOP nastao je 2012. kada je grupica ljudi iz mjesta Krumbach u austrijskoj pokrajini Bregenzerwald odlučila renovirati stanice javnog gradskog prometa angažirajući sedam svjetski poznatih arhitektonskih imena. U suradnji s lokalnim arhitektima i obrtnicima Alexander Brodsky, Rintala Eggertsson Architects, Architecten de Vylder Vinck Taillieu, Ensamble Studio, Smiljan Radic, Amateur Architecture Studio/Wang Shu and Lu Wenyu i Sou Fujimoto isprojektirali su po jednu autobusnu stanicu u zamjenu za sedmodnevni odmor u Bregenzerwaldu.

busstop Post 1

Rezultat toga jest putujuća izložba koja dokumentira ovaj proces te ćete ju imati priliku vidjeti u Oris Kući arhitekture, a predavanja nekih od arhitekata koji su uključeni u ovaj projekt moći ćete poslušati na BUS:STOP Danima Orisa.

busstop post 3

Izložba se otvara u petak, 22. svibnja 2015. u 20 sati, u Oris Kući arhitekture, dok će se BUS:STOP Dani Orisa održati u subotu, 23. svibnja 2015. u Cinestar Multiplexu, Branimir Centar, Zagreb / Dvorana 9. Predavanja će održati Dietmar Steiner, Sami Rintala, Alexander Brodsky i Juhani Pallasmaa te poseban gost Damir Fabijanić.

busstop post 4

Model u mjerilu 1:1 nadstrešnice koju je projektirao Smiljan Radić, postavljen je 20. svibnja i bit će izložen ispred Oris Kuće arhitekture sve do 1. studenog 2015. , dok sama izložba ostaje otvorena do 4. lipnja 2015.

busstop post 5

busstop post 7

busstop post 6

Foto: Facebook

Komentari