Dizajnerski povratak bumeranga sa srpskim potpisom

Boomerang je mladi srpski brend ručno oslikanih bumeranga, posebno izvedenih u ograničenim serijama, a pokrenuli su ga slikarica Sofija Gavrilović i grafički dizajner Velimir Andrejević iz Novog Sada.

TROTB_images 2

Ovi privlačni predmeti osmišljeni su na način da bi mogli biti postavljeni na zid poput kakve slike ili objekta, a da se ipak po potrebi jednostavno vade ili vraćaju u kutiju, bez da ju oštećuju. Komad koji se nalazi unutar kutije izrađen je od drva baltičke breze, ručno konstruiranih i obrađenih kosina poštujući načela aerodinamike koja svakom bumerangu daju neophodne karakteristike koje rezultiraju njegovim povratkom.

TROTB_1400_Kamikaze

Budući da je dobra priča važna za svaki proizvod, kod Boomeranga je posebno zanimljiv i narativni aspekt cijelog projekta. Prema riječima kreativaca Sofije i Velimira, “projekt je nastao kao serija ilustriranih situacija. Priče o bumerangu su bazirane na najkarakterističnijoj osobini bumeranga – njegovu sklonost k vraćanju tj. njegov povratak.”

TROTB_1400_Swallow

S obzirom na to, zamišljeno je da svaki model obrađuje određen slučaj povratka. Vizualni sadržaj određenog modela, pored samog bumeranga, prati ime prikazano kroz logotip, kratka priča ili izjava i pripadajuća ilustracija u namjenski kreiranom pakiranju (kutiji).

TROTB_1400_Mr Letterman

Sofija i Velimir su, u skladu s navedenom pričom, vrlo poetično saželi cijeli projekt: “Zaokupljeni pojmom povratka/vraćanja, uloga junaka naših priča i modela za naše leteće objekte dodijeljena je bumerangu, koji je svojim osobinama zaslužio status simbola u ovoj regiji. On je neizbježan. On je uporan. On se uvijek vrati.”

TROTB_1400_01

Ako želite saznati više o ovom luckastom brendu, posjetite njihovu Facebook stranicu ili Behance profilu.

Komentari