Brojne zanimljivosti na 3. Hrvatskom festivalu hrane i vina

Tijekom tri festivalska dana, od 13. do 15. studenog u Areni Zagreb, posjetitelji će imati priliku pratiti čak 32 kuharske radionice i besplatno degustirati jela vrhunskih kuhara. Osim originalnih recepata, posebno osmišljenih za festival, kuhari će kroz show cooking predstaviti najnovije gastro trendove i otkriti brojne kulinarske savjete. Na dvije pozornice s profesionalno opremljenim kuhinjama prezentirat će se različite kuhinje, od suvremene gastronomije, zaboravljenih autohtonih jela do zdrave i tzv. raw food kuhinje. U pripremi je i poseban program za ljubitelje kolača i slastica uz nastupe vrhunskih domaćih i stranih majstora slastičarstva.

festivalhrane6

Ljubitelji vrhunskih vina na Hrvatskom festivalu hrane i vina imat će priliku besplatno sudjelovat na čak 11 vinskih radionica, uključujući primjerice vinsku školu, radionicu velikih tajni i savjeta sommeliera, radionice izvornih sorti vina Hrvatske i tečaja o muškatnim vinima. Program vinskih radionica predstavila je autorica vinskih radionica, sommelier i vinska savjetnica Jelena Šimić Valentić. Istaknula je kako je program vinskih radionica kreiran na način da zadovolji sve zainteresirane za vinske teme, od zainteresiranih posjetitelja koji žele naučiti osnove o kulturi vina do radionica koje će zadovoljiti i zahtjevnije poznavatelje vina.

festivalhrane5

Osim uživanja u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku obići bogatu i raznoliku ponudu izlagača festivala. Tako će primjerice županije predstaviti svoje vodeće proizvođače hrane i vina i time promovirati Hrvatsku kao izuzetno uzbudljivu eno-gastronomsku destinaciju. Upravo je to jedna od glavnih misija ovog festivala uz isticanje domaće poljoprivrede i podrške malih i srednjih proizvođača čiji lokalni i autentični proizvodi doprinose promociji domaćeg turizma.

festivalhrane2

Ponudi od preko 250 domaćih i stranih izlagača priključila se i Hrvatska gospodarska komora koja će na grupnom izložbenom prostoru predstaviti različite udruge zaštićenih domaćih proizvoda – pršuta, kulena, domaćeg zelja, krumpira i maslinova ulja.

festivalhrane4

Uz predstavljanje programa festivala predstavljeno je i dvoje izlagača tj. sudionika programa – vinarka Ana Peršurić iz poznate istarske vinarije Misal Peršurić predstavila je novi vrhunski desertni pjenušac Misal dok je cijenjeni chef Ante Udovičić iz prestižnog splitskog restorana Paradigma, koji ove zime gostoju u Zagrebu, najavio atraktivan show cooking program koji očekuje brojne posjetitelje Hrvatskog festivala hrane i vina.

festivalhrane1

Više o Hrvatskom festivalu hrane i vina saznajte na službenoj stranici Festivalhraneivina.hr ili Facebook stranici.

festivalhrane3

D.Č.

Komentari