Britanska robna kuća Debenhams stiže u Hrvatsku

Nakon višegodišnjih šuškanja o tome kako bi jedna od najraširenijih britanskih robnih kuća u svijetu svoju iduću ekspanziju mogla ostvariti u Hrvatskoj, čini se kako će Debenhams početkom 2016. stići prvo u Split, a navjerojatnije onda i u Zagreb.

Debenhams3

Kultna robna kuća, koja korijene vuče još iz 1778., danas je prisutna u 27 zemalja s preko 240 trgovina, što njenu mrežu u odnosu na britansku konkurenciju čini najrazgranatijom u svijetu. Dosad nam je najbliža Debenhamsova trgovina bila u Budimpešti, a izgleda kako ćemo u njoj uskoro uživati na puno bližim lokacijama. Mall of Split, novi trgovački centar koji se uskoro otvara objavio je to na svojoj stranici, dok Debenhams za svoju trgovinu u zagrebačkom centru Westgate traži zaposlenike putem javnog natječaja što je dodatna potvrda ovoj vijesti.

Debenhams2

Debenhams u svojoj ponudi inače ima žensku, mušku i dječju modu, proizvode vodećih beauty brendova, namještaj, kućanske aparate, detalje za uređenje interijera i dječje igračke. U posljednjih 20 godina, specijalnost ove robne kuće također su suradnje s high end dizajnerima, a svoje cijenom povoljnije kolekcije ovdje predstavljaju etablirana imena britanske modne scene poput Henrya Hollanda, Matthewa Williamsona, Juliena Macdonalda i Johna Roche.

Foto: Debenhams

Komentari