Kako je Brigada uredila novi super ured

Infinum_dvorana & pregradna polica-4

Jedna od najuspješnijih hrvatskih softverskih tvrtki Infinum sa svojim kontinuiranim profesionalnim rastom suočila se i sa ‘slatkom mukom’ premalog prostora za svoje zaposlenike. U pomoć su pozvali domaću agenciju Brigada kako bi redizajnom poslovni prostor Infinuma učinili praktičnijim, dovoljno velikim i zanimljivijim. Brigada je bila logičan izbor jer iza sebe imaju nekoliko nagrađivanih uredskih, tj. poslovnih prostora.

Infinum_govornica-3

infinum04bPanorama

Novi ured smjestili su samo nekoliko etaža iznad postojećeg, na vrhu najnovijeg zagrebačkog nebodera u Strojarskoj ulici. Lokacija grada, uspjeh i rast tvrtke podsjetili su kreativce Brigade na superjunake te im je to bila osnovna misao vodilja i nenametljivo je prisutna u korištenim materijalima, detaljima i u cjelokupnom pristupu dizajnu.

infinum08a

infinum13

Na tragu sličnih tvrtki, zbog njihovih potreba, i novi je Infinumov ured otvorenog tipa s izdvojenim manjim zonama za sastanke, skupni rad, odmor i druženje. Ukazala se potreba i za intimnijim prostorijama u kojima se mogu u miru i bez ometanja ostatka ureda, voditi dulji poslovni razgovori ili pak razgovori privatnog karaktera. Stoga su u zonama koje često ostaju neiskorištene, primjerice u hodnicima i kutnim dijelovima, pozicionirane dvije govornice koje pružaju mirnije okruženje.

infinum18

Stitched Panorama

Jednostavno projektirane radne zone neutralnih boja isprepliću se s ostalim zonama različitih funkcija, s izraženijim bojama i unikatnog dizajna. Uz ponešto suptilnoga humora, poput naziva prostorija, ili neočekivanih detalja kao što su satelitske antene, ured postaje ugodnije mjesto. Najreprezentativnije sobe za sastanke i konferencijske dvorane asociraju na moći superjunaka poput X-ray sobe inspirirane rendgenskim zrakama, kao i nevidljive sobe koja se skrila u prostor iza zrcalnih refleksija.

infinum26

infinum34

Infinumovcima najdraža Chill zona središnje je mjesto druženja. Na tribinama mogu odmoriti ili kao iz gledališta promatrati predavanja i seminare. Modularni stolovi i kuhinja sa šankom u jednom dijelu dana služe za objedovanje, a u drugom, malim razmještajem, postaju mjesto za druženja, zabave i veća okupljanja.

infinum47

Prevladavaju crvena i antracit boja preuzete iz vizualnog identiteta tvrtke, jednako kao i oblik logotipa izrađen i u velikoj svijetlećoj varijanti. Konkretan i snažan, a opet ugodan osjećaj prostora Brigada je nastojala postići jednostavnim oblikovanjem elemenata, bojama, metalnim profilima, svijetlim i tamnim drvetom.

Kreativni direktor: Damjan Geber
Voditeljica projekta arhitekture: Ena Tadej
Voditeljica cijeloga projekta: Ivana Validžić
Voditeljica dizajna namještaja: Vlatka Leskovar
Voditeljica produkcije:  Mia Štajer
Arhitektica: Petra Kolarec
Dizajneri namještaja: Ana Herceg, Casey Harmon i Marko Vukojičić
Foto: Domagoj Blažević

Komentari