Ulaže li Brad Pitt u resort kraj Šibenika?

"Fury" - Closing Night European Premiere Gala Red Carpet Arrivals - 58th BFI London Film Festival

Početkom mjeseca, 2. rujna, holivudski glumac Brad Pitt posjetio je Jadransku obalu. O njegovom posjetu raspisali su se svi mediji, no mogli smo samo nagađati koji je bio razlog njegova posjeta našoj obali.

Slavni glumac obišao je grad Šibenik i okolicu, no u društvu arhitekta Nikole Bašića posjetio je i Zablaće, selo pored Šibenika, u kojemu strani investitori planiraju graditi reserot. Golf tereni, pet hotela i brojni restorani te luksuzne vile sa stotinama apartmana sagradili bi se prema projektu arhitekta Nikole Bašića, autora zaslužnog za poznate atrakcije i intervencije u prostoru grada Zadra – Pozdrav suncu i Morskih orgulja.

pozdravsuncu2

Pozdrav suncu, Zadar

Morske orgulje, Zadar

Morske orgulje, Zadar

U Zablaću je riječ o investiciji o kojoj se već godinama priča u Šibeniku, a koja bi se realizirala u fazama tijekom narednog desetljeća. Za projekt su zainteresirani švicarski i francuski investitori, a idejni je projekt arhitekt Bašić zamislio u mediteranskom štihu.

Iako još nije izdana službena potvrda o sudjelovanju slavnog glumca u ovom velikom projektu kod Šibenika, znamo da mu investicije u veće arhitektonske i građevinske projekte nisu strane, prisjetimo se njegove fundacije ‘Make It Right’ s kojom je osigurao preko sto novih domova žrtvama uragana Katrina.

Šibenik

Šibenik

Foto: TZGZ, TZGŠ, Getty Images

Komentari