Boy – nova mirisna poslastica kuće Chanel

chanel

Modna i beauty kuća Chanel ovog lipnja na tržište izlazi sa svojim novim parfemom, a ovogodišnja mirisna poslastica iz obitelji Les Exclusifs de Chanel posvećena je nekadašnjoj velikoj ljubavi dizajnerice Gabrielle ‘Coco’ Chanel i prvom muškarcu koji je istinski vjerovao u njen dizajnerski talent – Arthuru ‘Boyu’ Capelu.

Za novi miris iz Chanela ponovno je zaslužan parfumer kuće Oliver Polge, kojeg je njihova ljubavna priča nadahnula za stvaranje ‘Boy Chanel’ parfema. Prolazivši kroz arhive kuće, Polge je dobio dojam neodoljive elegancije Arthura Capela, istovremeno snažnog, no isto tako pedantnog i elegantnog muškarca, koji je inspirirao ne samo Gabriellein svijet, već i budućnost kuće Chanel, stoga je parfem posvećen njemu bio logičan nastavak mirisne kolekcije Les Exclusifs de Chanel.

chanel2

 Polge je osmislio parfem koji će odgovarati i ženama i muškarcima, parfem ljubavi koji će odlično pristajati na svakoj koži, a za brisanje granice između ženskih i muških parfema također ga je nadahnula sama Coco, koja je često posuđivala komade iz muškog ormara i nosila ih na vrlo ženstven način. U središtu priče je ruža geranija, prigodno androgini cvijet s dva mirisna lica.

chanel3

Parfem se otvara energičnim notama limuna i grejpfruta, slijedi ih lavanda, a zatim i ruža gernija u samom srcu mirisa, praćena mirisnim notama cvijeta naranče. Geranija stupnjevito prelazi u sandalovinu, s daškom vanilije i mošusa. Je li ova olfaktorna kompozicija stvorena za ženu ili muškarca, za Olivera Polgea više nije bitno. ‘Boy Chanel’ na police parfumerija stiže u lipnju, a dostupan će biti u dvije veličine i bočicama od 75 i 200 mililitara.

Foto: Chanel

Komentari