Savršena lokacija za mediteransko vjenčanje

masseria potenti

U svibnju ste imali priliku upoznati se s novim hrvatskim travel blogom koji pratimo, a Bravo Tango Hotel ovih nam je dana donio priču o malom boutique hotelu Masseria Potenti u Apuliji. U ovoj živopisnoj regiji na jugoistoku Italije, u osami i pitoresknoj prirodi okolnih maslinika, vinograda i voćnjaka, smjestila se masseria (tal. imanje), koja datira još iz 16. stoljeća i svakodnevno privlači goste u potrazi za istinskim odmorom daleko od gradske buke, ali i mladence koji u idiličnom okruženju s pogledom na more i Mediteran žele izreći svoje sudbonosno ‘da’.

masseria potenti8

Hotel Masseria Potenti, koji vode supružnici Paolo Tommasino i Maria Grazia Di Lauro, odaje hommage prirodnim ljepotama i tradiciji same regije, dok njegovo uređenje u potpunosti poštuje lokalni stil. Izvana je riječ o otvorenom i prozračnom prostoru s bijelim fasadama koje čine bajkovit kontrast plavetnilu neba i mora, a imanje djeluje kao idealna lokacija za pobjeći od stresne svakodnevice, biti jedno s prirodom i ponovno pronaći sebe.

masseria potenti2

Iznutra, hotel krije 18 hotelskih soba i apartmana, s privatnim terasama s kojih pada pogled na bazen i bujni vrt pun cvijeća i voćaka. Starim komadima namještaja u interijeru podaren je novi život, a prostorije krase ručno bojane pločice, obiteljska keramika i detalji koje supružnici pronalaze na sajmovima starina i umjetnina.

masseria potenti7

Za imidž ove hacijende brine Maria Grazia, domaćica koja se brine da se gosti osjećaju ugodno i isprobaju najbolje od tradicionalne talijanske kuhinje u prijateljskom i neformalnom okruženju.

masseria potenti9

Sadržaja ovdje također ne nedostaje; na imanju Potenti održavaju se tečajevi mediteranske kuhinje, polaznici uče kako napraviti domaći kruh, tradicionalne kolače, talijanske snackove ‘taralli’ i ‘friselle’ te tjesteninu po kojoj je regija poznata, koristeći sezonske namirnice iz vrta. Domaćini idu u korak s trendovima i kada su u pitanju mjesečni yoga retreatovi i ajurvedski tretmani, kako bi pojedinac u potpunosti regenerirao um i tijelo. Više o hotelu doznajte ovdje.

masseria potenti4

masseria potenti10

masseria potenti3

masseria potenti5

Foto: Bravo Tango Hotel 

Komentari