Kad ste zadnji put bili u Botaničkom vrtu?

Nažalost mnogi građani grada Zagreba ovaj vrt poznaju tek iz jurećih tramvaja. Koliko ste i vi puta prošli pored njegove ograde bez da ste na trenutak zavirili u ovo bajkovito zelenilo koje u gradu postoji već punih 126 godina? Ako odgovor možete nabrojati na prste jedne ruke, ako i toliko, možda će vas zanimati vijest da je Botanički vrt od jučer otvoren za sve posjetitelje koji ga žele istražiti.

botanički vrt

Svake godine, 1. travnja, vrt otvara svoja vrata i pušta posjetitelje u propupalu oazu usred gradskog sivila. Proljeće je stiglo u sve gradske parkove, ali posebno je to vidljivo u Botaničkom vrtu gdje sve vrste cvijeća i drveća pokazuju svoje prave boje uz čaroliju mirisa. Zato vas pozivamo da se zaustavite na trenutak i posjetite vrt. Odmorite se od gradske vreve, uživajte u zelenilu i saznajte nešto o očaravajućem svijetu biljaka. Čak i ako ste samo u prolazu, osmišljena je Staza za prolaznike kojom ćete najbrže obići vrt, a opet saznati nešto novo. Tu su još i Staza za šetače i Staza za ljubitelje za one koji svojoj šetnji mogu posvetiti više vremena, uz poneko sjedenje na klupi ili naslanjanje na ogradu mosta dok promatrate ribnjak.

botanički vrt

A za sve koji ne znaju, u Botaničkom vrtu možete posvojiti i drvo, te tako pomoći pri održavanju stalnorastuće populacije biljaka svojom donacijom i učiniti vrt još ljepšim. Također, u izložbenom paviljonu se često održavaju izložbe vezane uz floru i faunu, tako da uz brojne zanimljivosti i edukativan ili opuštajuć posjet, možete Botanički vrt razmotriti i kao ideju za romantičan ‘date’ uz šetnju mirisnom prirodom.

botanički vrt

Ulaz u zagrebački Botanički vrt je besplatan, a radno vrijeme je ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14:30 sati, te od utorka do nedjelje od 9 do 19 sati.

Foto: Botanički vrt Facebook

Komentari