Kulturna baština Hrvatske u bojanci

CoC8

Možda ste do sad mislili da su bojanke rezervirane samo za djecu, ali novi oblik bojanki za odrasle doživio je pravi boom u ostatku svijeta.

Iako je sama ideja krajnje neobična, ovaj je trend nastao kao logična posljedica preubrzanog svijeta u kojem živimo. Trenuci u kojima možemo usporiti čine se kao pravi luksuz pa je ponekad potreban mali poticaj kako bi se prepustili sporijem i mirnijem životu.

Radi se o kompliciranijim ilustracijama i potrebna je puno veća vještina za detaljno popunjavanje između linija.

CoC6

Ljubitelji ovakve vrste bojanki čak naglašavaju meditativno iskustvo koje proizlazi iz kombinacije istodobne koncentracije i opuštenosti koju zahtjeva njihovo ispunjavanje. Zato bojanke za odrasle niti ne treba uspoređivati s onim dječjima. Upravo je takva i knjiga Boje Hrvatske, prva hrvatska bojanka te vrste. U njoj je predstavljeno svo bogatstvo kulturne baštine Republike Hrvatske s UNESCO-ve Reprezentativne liste nematerijalne kulturne baštine.

CoC5
Minuciozne ilustracije hrvatsko-australske ilustratorice i dizajnerice Doriane Berković prikazuju velika hrvatska arhitektonska ostvarenja, detalje paške čipke, Radovanovog portala, slavonskog zlatoveza, živost splitske rive, korčulanskih ulica ili klaustra franjevačkog samostana Male braće.

CoC4

Ovdje možete pronaći i dodatne informacije na hrvatskom i engleskom jeziku što knjizi daje i edukativnu komponentu. Zbog toga su Boje Hrvatske izvrstan poklon i suvenir za turiste i prijatelje iz inozemstva, ali i za svakoga tko priželjkuje kreativni odmak od ubrzanog života.

Colors of Croatia_amazon_COVER

O bojanci možete više saznati na Facebook stranici, ili potražiti u Tisak Media centrima ili na Amazonu.

Komentari