Zimsko boho ruho: haljina i gležnjače

Lepršave i udobne, u različitim dužinama, bojama i uzorcima, haljine su jedan od najpopularnijih komad proljetne i ljetne sezone. Ova omiljena ljetna uniforma mnogih žena, u kojoj je lako izgledati dobro uz minimalno truda za vrijeme maksimalnih temperatura u godini, u kombinaciji s parom popularnih gležnjača zadržat će se u ormaru dugo nakon završetka toplog vremena.

Kombinacija midi ili maxi haljine cvjetnog uzorka ili jarkih boja i gležnjača ove je sezone svoje mjesto našle unutar popularnog trenda inspiriranog 70-im godinama prošlog stoljeća i transformirala ljetnu haljinu u omiljeno zimsko ruho ljubiteljica boemskog stila.

Za toplijih dana, klasična kožna jakna ovoj će kombinaciji dati rokerski glamur i odlično nadopuniti njezinu boho estetiku. Niske temperature iz ormara će, kao zamjenu kožnoj jakni, izvuči krznenu bundu i rekreirati boho stil 70-ih u njegovom najraskošnijem izdanju.

Osim za toplim kaputom ili bundom, za niskih zimskih temperatura, nerijetko ćemo posegnuti i za najdebljim najlonkama. Iako će većina žena odabrati one crne boje, najlonke jarkih boja vašoj će kombinaciji dati dozu šarma i zasigurno vas istaknuti u gomili.

Oni spremni za hrabrije kombinacije u kojima će spojiti ono mnogima nespojivo, midi ili maksi haljinu nosit će u kombinaciji s hlačama cigareta kroja za ne tako tipičnu formalniju kombinaciju ili s omiljenim parom traperica i oversized pletivom za savršenu ležernu kombinaciju.

Za suptilniju verziju ove boho kombinacije inspirirane prošlim vremenima, omiljenu u svijetu modnih blogerica, minimalistički komadi strogih linija i neutralnih boja bit će kontrast koji će umiriti floralni uzorak i transformirati duh prošlosti u vrlo suvremenu kombinaciju.

Za blagdansku sezonu ispred nas i sofisticiraniji izgled, cvjetni uzorak i jarke boje zamijenite midi ili maksi haljinom crne boje, a teatralnost novogodišnjoj noći dat će model u prozirnom materijalu spojem s crvenim ružom i decentnim modnim dodacima.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari