Tri stana u kojima vlada boho stil

bohostan-thestellabluegallery3

@thestellabluegallery

Kako je uspješno pokorio modnu scenu, boho stil se odmah uvukao i u ostale aspekte života te postao jedan od popularnijih trendova u uređenju doma. Odlikuje ga obilno korištenje prirodnih materijala, nadahnuće etničkim motivima, ležeran duh, a sve skupa kreira toplu atmosferu u prostoru zbog čega je u uvelike prihvaćen.

bohostan-carlaypage2

@carlaypage

bohostan-carlaypage5

@carlaypage

Još smo se jednom okrenuli Instagramu u potrazi za inspirativnim interijerima te pronašli tri stana blogera i fotografa koji cijene baš ovaj stil te su stvorili domove s boho i vintage štihom. Sve ih spajaju slične točke kao što su prirodno drvo u interijeru, koža, krzno, pleteni materijali te upečatljivi uzorci koji se provlače kroz sve tkanine – tepihe, ukrasne jastučiće, dekice i slično.

bohostan-annalouise5

@_annalouise._

Zbog brojnosti motiva koji se susreći u jednoj prostoriji zidovi najčešće ostaju bijeli, ali se zato ukrašavaju tapiserijama, ogledalima, slikama ili ručnim radovima koji se uklapaju u ostatak interijera. Podovi dnevnih i spavaćih soba su uglavnom u prirodnim bojama parketa i prekriveni tepisima bogatih ornamentnih uzoraka, inspiriranih perzijskim originalom ili umjetnim krznom i kožom. Kada se uđe u kuhinju ili kupaonicu, tu prevladavaju keramičke pločice – pogađate, u marokanskom stilu. Zbog mnoštva motiva imperativ je da svi veći komadi budu što jednostavniji kako bi se postigao balansirani izgled prostorija.

bohostan-carlaypage6

@carlaypage

Uglavnom drveni komadi namještaja imaju retro prizvuk, upotpunjeni su kožnim umecima i ako se radi o stolcima, naslonjačima ili sofama svi su bez iznimke prekriveni mnoštvom jastučića s ornamentalnim printom, pletenim dekicama s resicama, krznenim prekrivačima. Što se ostalih komada namještaja tiče, cijeni se što prirodnije drvo tako da je često brušenu za potpuni vintage izgled. Taburei su isto u velikoj mjeri zastupljeni kao istovremeno ukrasni i funkcionalni detalji u prostoru.

bohostan-carlaypage7

@carlaypage

Zajednička stavka svim stanovima uređenima u ovom stilu su biljke – kaktusi, sukulenti, biljke penjačice i one mesnatih listova dodatno naglašavaju moment inspiracije prirodom i unose dodatnu živost u ove već živahne prostore. Smještene su u teglice od terakote, u pletene košare, minijaturne staklenike, a osim po podu i policama, često vise sa stropa u teglicama.

bohostan-carlaypage3

@carlaypage

Svi ovi detalji kreiraju toplu atmosferu – ako volite boho stil u odijevanju inspirirajte se ovim fotografijama i za svoj dom!

bohostan-thestellabluegallery

@thestellabluegallery

bohostan-carlaypage

@carlaypage

bohostan-annalouise

@_annalouise._

bohostan-annalouise3

@_annalouise._

bohostan-annalouise2

@_annalouise._

bohostan-annalouis4

@_annalouise._

bohostan-thestellabluegallery4

@thestellabluegallery

@carlaypage

@carlaypage

Foto: Instagram

Komentari