Boho frizure koje prizivaju ljeto

Neovisno o novim trendovima, proljeće i ljeto uvijek nas vraćaju romantičnom i ležernom boemskom stilu. Dok duge haljine ukrašene cvjetnim motivima, prozračna čipka i redovi resica unose svu raskoš boemskog stila u naše ormare, osunčani ten naglašen je jednostavnim i prirodnim make up-om s nježnim nijansama ružičastih i koraljnim tonova na usnama i obrazima. Suprotno jednostavnosti u kozmetičkoj torbici, beauty trendovi inspirirani boemskim stilom u kosu unose razigranost pletenica i blagih uvojaka.

Blagi i zamršeni uvojci ujedno su najjednostavnija i ultimativna boemska frizura omiljena za proljetnih i ljetnih dana. Ako je vaša kosa prirodno kovrčava ili valovita jedino što će vam trebati je malo spreja s morskom soli koji će joj dati dodatni volumen i teksturu, dok će oni čija je kosa ravna jednaki izgled postići uvijanjem kose peglom za kosu ili figarom i nanošenjam suhog šampona kako bi stvoreni valovi bili postojani, a kosa zadržala volumen. Osim kao jednostavna i opuštena frizura, blagi uvojci početak su mnogih romantičnih frizura inspiriranih boemskim stilom poput neuredne pundže u koju ćete skupiti cijelu kosu ili tek dio nje.

Uz kovrče koje podsjećaju na nemirne morske valove, pletenice su još jedna frizura koju uvijek povezujemo s proljetnim i ljetnim mjesecima i boemskim trendovima u kosi. Od jednostavnih i opuštenih, tankih prošaranih kroz valovitu kosu ili isprepletenih u skupljenim frizurama do onih oko glave i riblje kosti, pletenicu u kosu unose razigranost, teksturu i tisuću različitih frizura idealnih za proljetne i ljetna dane, bez obzira nalazili se na plaži ili na vjenčanju čija nam se sezona uskoro približava. Iako će svaka od frizura izgledati odlično bez dodatnih ukrasa za kosu, ukosnice ukrašene cvijećem i cvjetni vjenčići oko glave dodatno će istaknuti raskoš boemske kose. U nastavku vam donosimo nekoliko inspirativnih frizura koje ćete lako rekreirati kod kuće i njima prizvati sunčane dane i tople ljetne večeri.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari