Bogate kreme za zimsku njegu tijela

Zimska njega kože

Temperature padaju, dani postaju sve hladniji, a naša se koža progresivno suši. Realnost je to koja se ponavlja iz godine u godinu, no to ne znači da ju je nemoguće zaobići. Pravilna (i pravovremena) njega može učiniti mnogo za naše lice i tijelo, a koža nam zahvaliti na tome svojim sjajem i zdravljem.

Kako biste i vi izbjegli one tipične boljke koje se vežu uz dehidriranu kožu – osjećaj zatezanja, svrbež, hrapavost i perutanje, idealan je trenutak da investirate u jednu bogatu hidratantnu kremu, koja će u svako doba dana štititi hidrolipidni sloj kože i nju samu od gubitka vlage. Kremu je najbolje nanositi neposredno nakon kupke ili tuširanja, kada je koža još vlažna i najbolje upija sva njena nutritivna svojstva. Isto tako, kako bi ona što bolje apsorbirala kremu koju nanosite, jednom tjedno napravite piling tijela, kojim ćete ukloniti suhu i perutavu kožu i pripremiti ju za bogati proizvod kojim ćete zatim nahraniti kožu.

Zimska njega kože 2

Birajući svoj savršeni proizvod za njegu tijela, koji će vas pratiti cijele zime, izbjegavajte kemikalije i pažnju posvetite što prirodnijim sastojcima. Upravo su mnogi sintetički sastojci glavni krivci za isušenu kožu koja zateže i svrbi, jer su vrlo grubi i narušavaju njenu ravnotežu. Obratite li pozornost na prirodne, organske sastojke, učinit ćete uslugu ne samo svojoj koži, već i okolišu. 10 bogatih, hranjivih krema za mjesece pred nama, donosimo u nastavku.

Foto: Instagram

Komentari