Super slasna torta od čokolade, tikve i sira

torta3

Torta! Osim što je bez glutena ima i posebnu prigodu. Ovaj recept namijenjen je mojoj dragoj Dunji, izvršnoj urednici portala Journal.hr, koja je ujedno glavna i odgovorna za moje recepte!

Dok ovo tipkam, Dunja pleše svoj prvi ples, danas se udala 🙂

torta2

Znam da voli “Cheesecake” i da obožava “Najbolju čokoladnu tortu”, stoga sam iskombinirala najbolje od jedne i druge. Nerijetko i sama peče kolače, stoga sam sigurna da će se obradovati.

Neka joj večeras bude najbolja večer i provod ikad! Veselim se slikicama 🙂

Dunja mi te volimo <3

torta8

TORTA OD ČOKOLADE, TIKVE I SIRA

Čokoladni biskvit (kalup od 26 cm):

6 jaja

4 žlice kokosovog šećera

120 g couvert čokolade

1/2 praška za pecivo

Prstohvat soli

torta5

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.

Na pari otopite čokoladu, šećer i sol. Istucite snijeg od bjelanjaka, zatim smiksajte žumanjke i prašak za pecivo dok smjesa ne postane pjenasta.

Dodajte joj ohlađenu, otopljenu smjesu čokolade te sve zajedno miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Postepeno dodajte bjelanjak te ga ručno umiješajte.

Izlijte smjesu u prethodno pripremljeni kalup papirom za pečenje. Ostavite sa strane.

torta

Krema od sira i tikve:

3 Philadelphie (3 x 175 g)

3 jaja

1 vanilija šećer

1 aroma vanilje (2 ml)

200 g vrhnja za šlag

200 g pirea od tikve

4 žlice kokosovog šećera

1 žličica cimeta

1 žličica praha đumbira

1/2 žličice muškatog oraščića

1/2 žličice kardamoma

1/4 žličice klinčića u prahu

torta4

Na laganoj vatri lagano miješajte vrhnje za šlag, pire od tikve, kokosov šećer te sve začine. Miješajte sve dok smjesa ne postane kompaktna, ali nemojte da vam zavrije. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

Izmiksajte sirni namaz, vrlo kratko, zatim dodajte jedno po jedno jaje i nastavite kratko miksati dok boja ne postane jednolična. Smjesi dodajte vanilija šećer i aromu te smjesu od tikve. Miksajte još svega 1 minutu.

Kremu oprezno i lagano prelijte preko čokoladnog biskvita te sve zajedno pecite 30 minuta. Torta će nakon pečenja imati teksturu pudinga, ostavite je da se hladi 30 minuta.

torta6

Bijela krema:

4 creme fraiche-a

1 aroma badema (2 ml)

1 aroma vanilije (2 ml)

torta7

Izmiješajte sve sastojke za bijelu kremu te je lagano i pažljivo prelijte preko ohlađene torte. Pećnica mora biti ugašena, ali dobro zagrijana. Ostavite tortu u zagrijanjoj pećnici još 10 minuta. Zatim je ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi sat vremena te je tek tada prebacite u hladnjak. U hladnjaku mora biti minimalno 12 sati, preko noći idealno! Po želji, prije posluživanja je ukrasite sezonskim voćem!

torta9

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte!

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori