Tjestenina od tikvica iliti zoodles na južnoamerički način

Tjestenina od tikvica iliti zoodles na
južnoamerički način

Zoodles-Chimichurri-7

Ne znam tko se dosjetio “tjestenine” od tikvica iliti zoodlesa, ali dobro se dosjetio.

Super su zdrave, jednostavne, nježne, ljeti su u sezoni, a i kome se kuha po ovim vrućinama.

Zoodles-Chimichurri-1

Slobodno ih možete spremati s korom, ali ja sam ih ogulila jer mi sirova kora malo teže padne na želudac. Plan B je da ih također, ako ih spremate s korom, možete kratko pirjati na maslinovom ulju samo da malo omekšaju. U svakom slučaju budite nježni prema njima jer tikvice puštaju vodu, a to ne želite.

zoodles

S pestom smo svi upoznati, većina ga jako voli i iskreno izbjegavala sam ga jer mislim da je sve vezano za tu kombinaciju već rečeno. Ali chimichurri je karakterističan za Južnu Ameriku, kod nas nije toliko čest, ljutkast je što osobno jako volim, tako da sam ga svakako htjela podijeliti s vama.

Inače se služi uz meso, svakako može i uz ribu ili kao umak za salate. Ne robujem nekim pravilima, tako da ga poslužite uz što god želite.

zoodles

Chimichurri zoodles

Sastojci (za 2 porcije):

1 velika tikvica
Parmezan
25 g svježeg peršina (sitno nasjeckati)
10 g svježeg korijandera (sitno nasjeckati)
2 režnja češnjaka (sitno nasjeckati)
1 jalapeño papričica (sitno nasjeckati)
120 ml maslinovog ulja
2 žlice octa
1/2 žličice kumina
Prstohvat soli
Prstohvat crnog papra

zoodles

Priprema:

Svakako sve sastojke za chimichurri možete smiksati u blenderu, ali po meni nikada, ali nikada ni okus ni struktura nije ista kao kada ih ručno usitnite u mužaru. Probajte!

Tikvice narežite u obliku špageta (uz pomoć spiralizera) te ih pomiješajte s umakom. Začinite dodatno po želji. Osobno volim dodati još koju kap maslinovog ulja i naribati parmezana.

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte!

Zoodles-Chimichurri-6

Zoodles-Chimichurri-2

Učitati još
Zatvori