Postoje li srodne duše?

Svuda se piše i priča o srodnim dušama, ali se i dalje pitamo, da li one zaista postoje i gdje su? Imamo li ih svi? Da li ćemo je susresti u svom životu, da li su duše koje dišu kraj nas upravo te, naše, srodne duše? Svi smo mi u potrazi za srodnom dušom misleći kako je baš ona koja je upravo tu, sada, ta, prava. Tragajući za smislom života, kroz sve uspone i padove, putem sam otkrila da imamo više srodnih duša i da je svaka tu u našem životu sa svojim razlogom da nas nečemu pouči, da nam bude podrška ili samo prijatelj. Nije nužno da je to naš partner, može biti naš najbolji prijatelj ili dijete.

srodne-duse-2

Srodna duša je osoba s kojom se povežemo odmah, na prvu, koja je tu za nas uvijek i u svakom trenutku, s kojom možemo pričati pogledom, s kojom se nadopunjavamo, s kojom smo i kada šutimo u ljubavi, i kada nije kraj nas, čak i nakon života ostajemo povezani. Upravo zbog naših negativnih uvjerenja stečenih u djetinjstvu, i potvrđujući ih kroz život, teško nalazimo srodnu dušu, a još teže je zadržavamo uz sebe. Misleći kako ne postoji, ili kako nismo te sreće, ili kako jednostavno ne postoji sretna veza, brak ili iskreno prijateljstvo, sami sebe ograničavamo i ne dozvoljavamo otvoriti se iskrenoj ljubavi i bliskosti.

srodne-duse-3

Koliko puta ste se osjećali i rekli sebi: ‘Ja nemam sreće u ljubavi, bojim se da ću ga izgubiti, zašto sam uvijek ostavljena, a toliko sam voljela, sve sam opet pokvarila’. Kako se riješiti starih obrazaca i prestati iznova ponavljati stara iskustva i ponovno prolaziti kroz istu tugu, bol i nezadovoljstvo?

Krenite od sebe, promijenite sebe, jer to je jedino što možete. Riješite se starih negativnih uvjerenja o sebi, o partnerstvu, o vezama i promijenite loše misli o njima u pozitivne i otvorite svoje srce i dopustite si pronaći svoju srodnu dušu. Jer ona postoji, tu je i samo čeka da ju privućete i poželite joj dobrodošlicu. Odbacite stare obrasce, oprostite sebi i bivšim partnerima, oslobodite se prošlosti i otvorite srce za nova poznanstva za nove duše koje jedva čekaju da dođu.

srodne-duse-1

Ništa ne ide preko noći i zato se trebamo učiti strpljivosti. Kada uporno želimo, tražimo i isčekujemo, ništa ne dolazi pa tako niti srodna duša. Pojavit će se kada se najmanje nadamo i najmanje očekujemo. Ljubav prvo trebamo pronaći u sebi, jer samo na taj način privući ćemo divne duše u svoj život koje će rasti sa nama i družiti se s nama na zdravim temeljima, bez posesivnosti, ljubomore i neprihvaćanja različitosti. Jer ljubav jest u nama i svuda oko nas, voljeni smo jer mi jesmo ljubav.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori