5 trendova za vjenčanja koja nas čekaju u 2019.

Za vjenčanje iz bajke potrebno je isplanirati svaki detalj i promisliti kako uskladiti trendove s vlastitim preferencijama i stilom. Kako bi cijela ceremonija vjenčanja, ali i proslava ostavili dojam za pamćenje današnje mladenke ulože oko godinu dana vremena za planiranje i organizaciju.

Jesenska vjenčanja sada sjaje u svoj svojoj punoći i zanimljivim estetskim rješenjima ostavljaju bez daha. Ove sezone je naglasak stavljen na ležernost, opuštenost, snažne i duboke boje dekoracija, a bajkovito vjenčanje gotovo je nezamislivo bez proslave u prirodi i stotinu lampica.

Naglasak je također na udobnoj obući i prirodnim materijalima bez presvlačenja lijepih drvenih stolova i stolica u stoljnjake i slojevite dekore.

Akcent na jednostavnost u prvi je plan stavio mladenku i mladoženju što je zapravo i poanta vjenčanja. Sada su već poznati detalji o trendovima za iduću godinu. Dobra vijest je što je i dalje praktičnost i prirodnost itekako poželjna. Saznajmo što nas sve čeka u sljedećoj sezoni vjenčanja.

Praktične haljine

Moderna mladenka je pametna i daje prioritet udobnosti čak i iznad estetike. Dakle, uspon mini i midi vjenčanih haljina sa džepovima u sljedećoj će sezoni još biti biti izražen. No, uz nove trendove i dalje će biti neizostavan dio svakog vjenčanja – tradicija. Odnosno, u ovom slučaju mogućnost zadržavanja nekolicine svojih dragocjenosti blizu na mladenkin veliki dan – nešto posuđeno, nešto plavo, nešto novo… i dalje će biti jedan od neizostavnih detalja za savršeno vjenčanje.

U modu se vratilo i toliko romantično izgovaranje zavjeta pa će ta ceremonija biti mnogo jednostavnija i opuštenija u udobnijoj odjeći i ležernoj atmosferi kojoj je osnovni začin ljubav.

Također, presvlačenje iz haljine za svečanu ceremoniju u haljinu za party ponovno je sve učestalija praksa na vjenčanjima novijeg datuma. A dva izdanja mladenki, odnosno dvije haljine u kojima blistaju za svoj posebni dan još će više biti naglašeno u sezoni koja tek dolazi. Dizajneri savjetuju da mladenke u 2019. godini također inspiraciju pronađu u styleingu Vojvotkinje od Sussexa koja je odabrala jednostavnu svilenu tkaninu za svoju Givenchy vjenčanicu i tako potvrdila trend jednostavnih izdanja vjenčanica.

Boje

Odmaknuta od konvencionalnih bijelih i krem, crvene, crvene i čak narančaste postavljene su za sve glavne uloge od cvjetnih aranžmana do haljina za djeveruše. Vjenčanice s metalnim sjajem su također na horizontu. To znači da nas očekuju vedra, odvažna, praskava vjenčanja na kojima nas ne bi trebale iznenaditi zlatne haljine koje bi mogle postati it vjenčanice.

Ekološki osviještena vjenčanja

Održivost je više od modnog trenda i industrija vjenčanja je toga svjesna pa se pridružuje takvom pristupu. Očekujte porast vjenčanja u prirodi, ekološki osviještenih ceremonija s recikliranim predmetima i ukrasima,  cvijećem koji se može presaditi, organskim jelima i minimalnom količinom plastike.

Tehnološki naprednija vjenčanja

Video-mapiranje može zvučati kao nešto što je više prikladno za film znanstvene fantastike od vjenčanja, no takve tehnologije već su uplovile u svijet vjenčanja. Mnogi parovi sve više angažiraju snimatelje s dronovima kako bi snimili nezaboravne prizore svog velikog dana s velike visine i od svojih vjenčanja kreiraju prave kratke filmove sa zanimljivim tehnološkim rješenjima i trikovima koji dodatno pojačavaju dojam, naglašavaju dramatičnost i sofisticiranost.

Zaručnički medeni mjesec

Čini se kako koncept medenog mjeseca kakvim ga poznajemo sve više blijedi, a pojavljuju se novi oblici romantičnih putovanja za parove. Odnosno, sve će biti popularnije zajedno otputovati prije samog vjenčanja za razliku od prijašnje prakse kada je medeni mjesec bio rezerviran isključivo za vrijeme nakon vjenčanja.

Mnogi parovi smatraju da je to idealan način za opuštanje pred more obveza koje slijede tijekom organiziranja vjenčanja, a i ne žele se dovesti u situaciju da nemaju dovoljno sredstava za zajednički put s obzirom da su vjenčanja skupa i kada plate sve troškove organiziranja, nerijetko se dogodi da upravo za medeni mjesec ponestane sredstava.

Ukoliko planirate vjenčanje sljedeće godine, ovih nekoliko zanimljivih trendova moglo bi učiniti vaš dan uzbudljivim i ljepšim. Važno je da se osjećate ugodno i opušteno pa će vaša ljepota biti još istaknutija, a osjećaj zadovoljstva još veći. Uz malo kreativnosti i angažiranosti, praktične trendove i maštovitost, sigurno ćete svoj dan učiniti bajkovitim.

Foto: Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori