Inspiracija za vjenčanje u napuštenom dvorcu

Kada počinje planiranje vjenčanja, danas je, možda čak više no ikad, iznimno važna dobra fotografija.

Društvene mreže omogućile su nam da dijelimo te najljepše trenutke, ali također i da nađemo pravog fotografa, sa savršenim stilom koji će odgovarati baš nama kako bi se i za nekoliko godina mogli vratiti u taj dan.

No lijepu fotografiju čini i puno više od samo oka fotografa. Tu je cijela scenografija i jako puno detalja koji se podižu na neke nove razine. Sve u skladu s vašim željama, naravno. Ali što ako bi dobili u potpunosti odriješene ruke da napravite što god poželite, ostvarite baš svaku maštariju? Jednu takvu priču su zamislile dvije Nine, prijateljice i suradnice, te kreirale inspiraciju za sve svoje buduće klijente. Nina Anić (Nina Photo) se bavi fotografijom i sigurno ste atmosferične fotografije njenih vjenčanja već vidjeli, a s Ninom Blečić upoznali smo vas kad smo zavirili u njenu čarobnu cvjetnu garažu u kojoj stvara kao Pixy With Love.

Iako često surađuju i stvaraju neke nove ideje, s curama smo razgovarali povodom posljednje zajedničke priče u napuštenom dvorcu. Kako bi izgledalo vjenčanje jedne barokne uspavane ljepotice dočarale su na fotografijama u nastavku – doznajte kako se uopće jedan ovakav photo session dogodio.

Kako nastaju priče poput ove? “Kuhaju” li se ideje u vama dugo pa se čeka savršen moment za realizaciju ili volite da se sve događa brzo i spontano?

Pixy: Svaki naš zajednički projekt je rezultat dugog razmišljanja i smišljanja. Naravno da moram napomenuti da krajnji rezultat nije niti na tragu onoga od kuda smo krenule. Proces smišljanja traje oko godinu dana, isključivo iz jednog razlog , a to je da obje imamo najviše vremena upravo prije početka nove sezone vjenčanja. Tada napravimo kompleksniji session poput ovoga. Spontana i brzinska snimanja su za nas dvije jedan poseban užitak. Vrlo često me zna uhvatiti inspiracija, to naravno odmah podijelim s Ninom, kojoj nimalo nije teško zgrabiti opremu i dojuriti u garažu. Tada kreću naše igre bez granica, igre s cvijećem, pozadinama i svjetlom.

Nina: Kada imaš prijateljicu s kojom dijeliš jednu veliku ljubav u životu – u našem slučaju vjenčanja, onda naša druženja, razgovori, ideje uvijek vode da jedna drugu inspiriramo na neki način. Često imamo “cvjetna foto druženja”, ali jedna ovakva priča zaista treba puno truda i ne ide brzo. Od neke temeljne ideje i pravca kojem težimo, dođemo do nečeg što čak i nas same iznenadi.

Ovim ste napravili inspiraciju za druge, a što je vama bila inspiracija baš za ovu priču? Što određuje da se svi elementi poklope, lokacija ili sama ideja?

Pixy: Danas postoji toliko puno izvora ideja i inspiracija. No, nažalost to još uvijek mnogima ne daje hrabrosti da to i učine. Zato nas dvije uvijek pokušavamo dati do znanja da biti drugačiji nije teško niti strašno. Uz pravi tim je beskrajno zabavno i jednostavno, a krajnji rezultati su svima očaravajući. Ovu priču je odredila sama lokacija, kada smo vidjele te davno zaspale i zaboravljene zidove, odmah smo ih poželjele probuditi. Buđenje! Na koga bi nas asociralo nego na Trnoružicu, davno zaspalu ljepoticu.

Nina: Ovu priču je baš odredila lokacija. Ja moram reći da je raditi s Ninom i fotografirati njene kreacije meni uvijek veliki užitak. Njen talent je da vidi prostor i zna točno što mu treba. Definitivno mislim da je lokacija ta koja diktira “ton” u kojem treba ići s dekoracijama.

Kako ste je na kraju realizirali i gdje?

Pixy: Snimanje smo odradile u napuštenom, potpuno devastiranom dvorcu. U njemu su nas dočekali samo zidovi oslikani divnim freskama, što je nama bilo sasvim dovoljno, jer smo sve ostalo donijele. Zapravo, bilo beskrajno zabavno. Nas dvije Nine smo sve zelenilo same nabrale po obližnjim poljima. Nosile sav namještaj, postavile tako da zaista možemo reći da smo apsolutno u sve same odradile. Model nam je bila Marina Sumić, bivša svjetska viceprvakinja u taekwondou. S njom smo proveli beskrajno veselo i nasmijano popodne. Hvala joj na vremenu. A divnu haljinu nam je posudila Nika iz Artajan Vjenčanice u Zagrebu. Malene preslatke keramičke vazice su Marinski Heartmades – rukotvorine talentirane umjetnice iz Rijeke. Realizacija nečeg ovako velikog je uvijek rezultat suradnje.

Nina: Evo, Nina je rekla sve bitno. Ja bih još dodala da se definitivno moram vratiti na ovu lokaciju jer je toliko još uspavane ljepote tamo. Svjetlo me očaralo! Ja sam pomalo “darkerica” u tom smislu. Mislim da bi neki drugi fotograf napravio skroz nešto drugo, možda vedrije i veselije.

Koji su segmenti najvažniji kada nastaje inspirativan set poput ovog? Je li se teško usuglasiti oko finalne priče ili odmah kliknete?

Pixy: Vrlo često ne nastane ono što smo unaprijed željele, jer okolnosti odigraju glavnu ulogu, a na nama je da iz same situacije izvučemo maksimum. Glavni segmenti, odnosno najzahtjevniji su pronaći lokaciju i modela. Kada odlučimo ili pronađemo ta dva segmenta, ostali detalji su jednostavniji, jer sve određuje lokacija i što nam ona pruža. Obje smo vrlo otvorene, temperamentne i vrlo glasne tako da naša suradnja izgleda vrlo zanimljivo i veselo. Iznimno uvažavamo jedna drugu, cijenimo mišljenje jedna druge. Jako puno i otvoreno razgovaramo, kako ne bi bilo zabune. No na kraju ispadne da smo obje jednako zamislile.

Nina: Pofotkati malo nešto tek tako se može uvijek i svuda. Imamo i divne fotke iz Ninine garaže. No, budući da smo baš htjele da ovo bude… čak pomalo i čudno i lijepo – lokacija nam je bila broj jedan. Kad smo vidjele ovu dvoranu, tu keramičku peć – sve drugo je leglo. Sreća naša pa nas je Marina (model) trpjela i pristala na sve. I nekako smo se baš našle Nina i ja – imamo uglavnom iste želje i sviđaju nam se slični stilovi. Nina zna kakve fotografije može očekivati od mene, a ja znam da je ona taj čarobnjak koji će mi dati materijala da se osjećam kao u zemlji čuda dok fotografiram.

Tko je zadužen za koji dio konačne priče?

Pixy: Ja sam za odabir cvijeća, rekvizita, namještaja. Svakako moram napomenuti da dozvoljavamo jedna drugoj sugestije. Jer Ninin savjet beskrajno poštujem.

Nina: Moj dio je da kroz fotografije pokažem atmosferu i sretna sam što me pustiti da idu u tom mom “tmurnom” tonu. Nije inzistirala da budu vesele, svijetle, wedding inspiration fotografije.

Planirate li ovakve ideje realizirati kroz sva godišnja doba?

Pixy: Beskrajno bi me veselilo kada bi nam vrijeme i gust raspored dozvolio da četiri puta godišnje radimo snimanje za dušu. Uz sve svakodnevne obaveze i posao naprosto smo sretne kada napravimo jedno snimanje. Jer se svako snimanje sastoji od niza detalja koje treba pomno organizirati.

Nina: Baš kao što Nina kaže. Iako sam sigurna da će do sljedeće priče biti još puno druženja u garaži (s foto aparatom, naravno).

Styling: Nina Blečić (Pixy With Love)

Foto: Nina Anić (Nina Photo)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori