Idealni za blagdane: Mramorni bezglutenski muffini

Idealni za blagdane: Mramorni
bezglutenski muffini

Kao mala obožavala sam mramorni kolač. Bakin naravno, ona ga najbolje radi. 🙂 I jako me podsjeća na prosinac, jer bismo se uglavnom u to vrijeme okupljali. Vjerujem da ga je većina bar jednom jela. Jednostavan i takoooo dobar!

mramornimuffini6

Odlučila sam, s obzirom na sve lijepe uspomene koje me za njega vežu, napraviti svoju bezglutensku verziju. Kod slastica bez glutena, kokosovo brašno je pun pogodak. Prvotna namjera je bila napraviti kuglof, ali nažalost kalup koji imam nije odgovarao. Tako su nastali muffini.

mramornimuffini1

Ali vi slobodno napravite kuglof ili najobičnije mramorne kocke. U svakom slučaju mirisat će na djetinjstvo. 🙂

mramornimuffini2

Sastojci za 15 muffina:
120 g kokosovog brašna
8 jaja (sobne temperature)
4 žlice meda
1 žličica praška za pecivo
140 g rastopljenog maslaca
125 g čvrstog jogurta
1 ekstrakt vanilije (2 ml)
1-2 žlice sirovog kakaa
Prstohvat soli

mramornimuffini3

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješajte mokre i suhe sastojke (sve osim kakaa) odvojeno, zatim ih spojite te mikserom izmiksajte. Pola smjese odvojite, sada joj dodajte 1-2 žlice kakaa te izmiksajte. Svaku košaricu za muffine napunite sa 1 velikom žlicom svijetle i tamne smjese. Pecite 20-ak minuta. Po želji ih prelijte otopljenom, tamnom čokoladom ili smjesom sirovog kakaa, kokosovog ulja i meda.

mramornimuffini5

Uživajte! 🙂

mramornimuffini4

Učitati još
Zatvori