Uzbudljiv festival izvedbenih umjetnosti u Rovinju

Treće izdanje BLITZ-a održava se u Rovinju od 1. do 5. rujna 2015. Otvara se u utorak, 1. rujna multisenzorijalnom performativnom šetnjom kojom nas rovinjski Ensemble Antonio Gandusio & Guests vode od Malog mola, kroz stari grad do terase Monte gdje će festival otvoriti DJ set riječke Madame Fature, uz jelo i piće.

rovinj2

Srijeda, 2. rujna je dan kada se lansiraju dvije nove programske sekcije – ‘bLiTZ 4 kiDZ’ za najmlađu publiku s predstavom ‘A tko si ti?’ čakovačke družine Pinklec i ‘SURPRISES’. Experimental Cinema Corner, kutak za ljubitelje eksperimentalnog filma s radovima talijanske grupe ZAPRUDER filmmakersgroup, američkog redatelja Reynolda Reynoldsa te mlade nizozemske umjetnice Melanie Bonajo, koji vrlo originalno tematiziraju neke od ovogodišnjih motiva festivala: odnos čovjeka sa čovjekom, s vremenom, s prirodom.

FELVER post 1

DJ Felver

U četvrtak, 3. rujna se program seli na lokalitet Sv. Kristofor gdje će nam u srcu prirode talijanski umjetnici i zemljoradnici Teatro delle Ariette odigrati L’estate.fine [Ljeto.kraj], svojevrsni svjetovni Uskrs, obred prelaska i transformacije. U petak 4. rujna dublje se ulazti u mračne podzemne vode koje plove ovogodišnjim festivalskim štivom, još ćemo smjelije pogledati u teme kao što su otuđenje, brutalnost, zločin, ubojstvo te ih konačno imenovati riječima: u okvirima Croatian Scene Focus-a uz spisateljicu Ivanu Sajko i njezin roman Rio Bar iz 2006. te uz izvedbenu skupinu BADco. i njihovu najnoviju predstavu Stranac po romanu Alberta Camusa iz 1942.

Kristijan Molnar

Kristijan Molnar

Festival će se zatvoriti u subotu, 5. rujna dugim regenerativnim plesom, simbolom novog rađanja, od zalaska sunca do svjetlucanja zvijezda, jedna nova zora: RootOnda party na otoku Sv. Katarina, kada scenu preuzimaju lokalni i svjetski poznati DJ-evi: Rebekah Aff iz Berlina, Felver iz Zagreba, beogradski Kristijan Molnar i BLITZ resident Schwizarski u Zagrebu.

blitz post

Program i satnicu te sve ostale informacije pronađite na službenoj web-stranici festivala blitzfestival.com i na Facebook stranici festivala, dok ulaznice možete rezervirati na info@blitzfestival.com

Komentari