Gastro lokacija skrivena u industrijskoj zoni Ljubljane

kafetarna post 9

Bazilika Družina je gastro projekt koji nas je prošli tjedan oduševio te smo slijedili ukusni trag pita njihovog majstora koji nas je odveo do još jednog lokala s odličnom ponudom van Ljubljane, točnije do industrijske zone Trzin. Da, i mi smo bili malo skeptični, no često lokacije od kojih to najmanje očekujete mogu vas iznimno ugodno iznenaditi.

kafetarna 8

Takva je i Kafetarna, manji lokal s odličnom ponudom, na adresi Blatnica 16, Trzin, u Sloveniji. Obzirom da se nalazi u industrijskoj zoni, uređenje je – industrijsko. No, ono što nam odmah upada u oči jest da mjesto ima potpunu autohtonu ‘vibru’ i da ono nije ‘uređeno’ ili dizajnirano industrijski. Kafetarna jest industrijska, mjesto u kojem se nalazi potpuno ju je definiralo, i to na najbolji stilski mogući način – u stilu 50-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

kafetarna post 1

No vratimo se pitama koje su nas dovele do Kafetarne… Ovdje možete uz odličnu kavu pojesti i nešto brzo, ‘s nogu’, no iznimno ukusno i zdravo. U ponudi su raznovrsni sendviči, pite, salate, smoothie pića od raznog voća i povrća i, naravno, kava.

kafetarna post 6

Na putu u (ili iz) Ljubljane, skrenite s puta kod stadiona Stožice i krenite prema sjeveru. Industrijska zona vas neće sama privući, to nam je jasno, no to nije razlog da ne skrenete s puta u ‘dosadnom’ smjeru, ponekad baš to skretanje će vam donijeti mala gastronomska i stilska iznenađenja – sve, samo ne dosadu.

kafetarna post 5

kafetarna post 7

kafetarna post 4

Foto: Facebook

Komentari