Revolucionarni proizvod protiv celulita

biologique

Hipodermis je najdublji sloj kože. Sadrži temeljnu tvar koja se sastoji od adipocita. Cjelina tvori ono što se naziva masnim tkivom, a ovo tkivo predstavlja u prosjeku 15 do 20% tjelesne mase odrasle osobe normalne težine. Ove stanice pohranjuju višak energije, dobivene iz hrane, u obliku masti te u promjeru od nekoliko stotina mikrometara pomažu uskladištiti energiju nakon obroka.

U slučaju debljanja, adipociti će najprije povećati obujam, prije nego se počnu množiti ako debljanje postane značajno. Adipociti su okupljeni u grumenčićima, vidljivi golim okom, razdvojeni tankim vezivnim pregradama koje sadrže fibroblaste, makrofage, mastocite i kolagena vlakanca. Što je veći masni udio u prehrani, adipocit je obimniji.

biologique-celulit-3

Najviše zahvaćena područja su zdjelica, stražnjica, bedra, bokovi, listovi i nadlaktice, a važno je razlikovati tri sljedeće vrste celulita – masni celulit, vodeni celulit i vlaknasti celulit. Ove tri pojave prisutne su u različitim stupnjevima kod svake osobe koje često imaju nekoliko vrsta celulita što se naziva mješovitim celulitom.

Kao odgovor na specifične probleme trenutačnog stanja kože Biologique Recherche je razvio Lipogen AC. Lipogen AC je višenamjenski tretman namijenjen područjima s lokaliziranim suviškom
masnoće i s izgledom narančine kore. Silueta tijela je redefinirana a koža je ponovo čvrsta i izgleda glatka. Smanjen je izgled narančine kore, aktivira drenažu i cirkulaciju, koža je zategnutija, glađa i čvršća na dodir. Više informacija pronađite na stranici biologique-recherche.com.hr i posjetite Biologique Recherche na Trgu Marka Marulića 11, Zagreb.

Foto: Instagram (@biologique_recherche_croatia)

Komentari