Uskoro počinje spektakularna utrka Tour of Croatia

tour post 1

Ovogodišnje izdanje biciklističke utrke Tour of Croatia održat se od 19. do 24. travnja, a velika je novost da će na ovogodišnjem izdanju nastupiti timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije, kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Među potvrđenim timovima nalaze se Tinkoff (UCI WorldTeam), Dimension Data (UCI WorldTeam), Team Wiggins (UCI Continental), a čekaju se još i potvrde tri velika tima koji se nalaze u kategoriji ‘UCI WorldTeam’.

S ovakvom postavom te drugim professional, continental te nacionalnim timovima, Tour of Croatia će biti jedno od najzanimljivijih natjecanja u travnju i važna utrka za sve one koji se pripremaju za nastup na Giro d’ Italia.

Tour of Croatia ove će se godine održati od 19. do 24. travnja na ukupno šest etapa. Početak utrke i grad iz kojeg će ove godine startati utrka je Osijek, a u nedjelju 24. travnja završetak i svečana ceremonija proglašenja bit će organizirana u Zagrebu, na Trgu svetog Marka. Uskoro će biti objavljena i službena ruta utrke s točnim rasporedom prolaska kroz gradove i mjesta.

Tour of Croatia_2 post

Utrku će prenositi Eurosport, nacionalna televizija, a s obzirom na sudjelovanje poznatih timova očekuje se dolazak i brojnih stranih novinara. Uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi, a da biste bili u tijeku s novostima posjetite tourofcroatia.com.

Tour of Croatia post

T.R.

Foto: Facebook

Komentari