Večer vrhunskog vina i hrane u Bistro & Wine baru Pod Zidom

vina bibich (6)

Nakon što je prije tjedan dana Bistro & Wine bar Pod Zidom uz gostujućeg chefa Matu Jankovića oduševio svoje goste slovenskom vinarijom Batič, u rasprodanom Pod Zidom gosti su ovaj put uživali u vinima legendarnog skradinskog vinara Alena Bibića.

vina bibich (8)

Vinarija Bibich gaji gotovo 500-godišnju tradiciju uzgoja vinove loze, a gosti su na vinskoj večeri imali priliku kušati 5 Bibichevih vina. Novi Bibichev Debit 2015. zasigurno će biti hit ovog ljeta u brojnim wine barovima i restoranima, a nameće se i kao glavna sorta u vinariji Bibich u kojoj od nje rade nekoliko vina.

vina bibich (9)

Nakon Pinota sivog iz 2014. godine kojeg se rijetko ima prilika kušati uživalo se i u bijeloj kupaži R5 koju čine chardonnay, debit, maraština, pošip i pinot sivi. Uz glavno jelo crvena kupaža R6, reserva iz 2013. godine od babića, lasina i plavine i za kraj desertni muškat bijeli Mosca d’Oro.

vina bibich (4)

Chef Mate Janković uz pomoć domaćina, chefa Nikole Bilandžije i kuharskog tima Pod Zidom, priredio je prateća jela koja su nastojala uzdići uživanje u vinima na jošvišu razinu. Pozdrav iz kuhinje chefa Nikole bila je pjena od krumpira sa sabayonom i karameliziranim lukom. Mate uz Pinot sivi sljubljuje tuna tartar s roškanima iliti ”fratrovom bradom” kako neki nazivaju ovu samoniklu biljku koja raste na kamenjaru uz obalu mora. Uz bijeli R5 sljubljuje kremozan rižoto s punjenim cvjetovima tikvica, a uz crvenu kupažu R6 divnu prepelicu s umakom od lavande i mousseom od kozjeg sira i baby bok choy. Za kraj, uz Mosca d’Oro rabarbara i marelice s đumbirom, čokoladnom kremom i čokoladnom zemljom te sečuanskim paprom i mascarponeom.

vina bibich (10)

Bistro & Wine Bar Pod Zidom nastavlja i dalje s ovim eno-gastro događajima, pa vas tako početkom lipnja očekuje još jedna vrhunska domaća vinarija uz provjerenog i etabliranog velikog hrvatskog chefa. Više informacija na potražite na službenoj Facebook stranici.

vina bibich (5)

Komentari