Najbolji trikovi za uvijek lijepu kosu

kosa4

Kada je riječ o kosi, žene su spremne potrošiti jako puno novaca, kako bi ona izgledala baš onako kako žele, a osim toga kako bi uvijek djelovala lijepa i njegovana. Baš zbog toga kroz svaku će kupaonicu proći pravo malo bogatstvo raznoraznih proizvoda, koji obećavaju sve i svašta, no u konačnici, tu su i neki trikovi njege s kojima si i sami možete pomoći kako bi postigli kosu iz snova.

Prva stvar na koju vrijedi obratiti pozornost, samo je pranje kose. Stručnjaci preporučaju da šamponirate isključivo ono područje koje je doista potrebno očistiti, a to je tjeme. Vrhove kose pokušajte izostaviti iz šamponiranja, kako biste ih također poštedili stresa prouzrokovanog trljanjem šampona u kosu. Osim pozicioniranja šampona na kosi, veliki utjecaj na njeno zdravlje ima i količina šampona koja se koristi, a obično je potrebna vrlo mala doza, stoga se pokušajte kontrolirati. Kosa koja je obojena, trebala bi imati poseban tretman. Svakako se ne preporučuje prečesto pranje kose, jer tako ona vrlo brzo gubi svoj blistavi sjaj. Kada je to moguće, operite ju hladnom ili barem mlakom vodom – ovaj korak pomaže u čišćenju tjemena, poticanju cirkulacije i rasta kose te očuvanju boje postojanom.

kosa

Svoje tjeme trebali biste tretirati baš kao što tretirate svoje lice. Naučite prepoznati tip i potrebe svog tjemena, a ono će vam ‘vratiti uslugu’ zdravom i sjajnom kosom – dobivate li osip od određenog proizvoda ili vam se pojavila perut, ne ignorirajte znakove, već reagirajte odgovarajućom njegom.

Vć se zna da četkati kosu dok je mokra nije dobar potez. Za otpetljavanje mokre kose idealni su češljevi širokog zuba, dok je četka s gustim dlakama dobra ideja za styling kose fenom i pomaže držati neposlušne i ispucale vrhove pod kontrolom. Koju god četku koristili, zapamtite da je i njih potrebno čistiti baš kao i kistove za make up. Prljave četke pune kose plodno su tlo za nastanak bakterija. Jednom mjesečno operite ih vrućom vodom i šamponom.

Tretiranje kose s poštovanjem također uključuje regularne njegujuće tretmane. Ubacite masku za kosu u svoju beauty rutinu jednom tjedno. Prije maske, djelomično osušite kosu ručnikom, odnosno osigurajte da na pramenovima nema viška vode, koja može spriječiti apsorpciju proizvoda koji nanosite. Prije feniranja, nanesite sprej za zaštitu od topline na svaki pramen prije njegova stylinga.

kosa3

Osim onog što izvana radite za svoju kosu, mislite i na unutarnje zdravlje, a to uključuje vašu prehranu i stil života. Pobrinite se da jedete mnogo zdravih masti; orašastih plodova, sjemenki, avokada i masne ribe, kako biste postigli onaj sjaj kose iznutra na van.

 

Foto: IMaxTree

Komentari