Bebe diljem svijeta pomažu akciji Pampersa i UNICEF-a

Do 31. prosinca 2016. sve bebe mogu spasiti živote ne radeći ništa više od nošenja Pampers® pelena. Pampers® donira 1 cjepivo protiv neonatalnog tetanusa za svaki kupljeni paket Pampers Active Baby-Dry i Pampers Pants pelena. Akciju “1 paket pelena = 1 cjepivo” podupire UNICEF, a do sada je ova suradnja dovela do eliminacije neonatalnog tetanusa (MNT) kod majki i novorođenčadi u 19 zemalja svijeta.

Ovom su suradnjom Pampers® i UNICEF dostigli pola puta u ostvarenju svoga cilja – potpune eliminacije neonatalnog tetanusa. Marijana Batinić odlučila je javno podržati akciju: “Pampers® i UNICEF zajedno rade velik posao. To je razlog zašto pozivam sve obitelji i njihove Čudesne bebe da se uključe i podrže ovaj plemenit cilj – eliminaciju neonatalnog tetanus u cijelom svijetu.

Neonatalni tetanus (MNT) pogađa obitelji u nekim od najsiromašnijih područja svijeta, a posljedica je rađanja u nehigijenskim uvjetima i nesteriliziranom okruženju. Ako se novođenče pri porodu zarazi, ne postoji lijek koji bi mu kasnije mogao pomoći. Upravo zato nenatalni tetanus i dalje uzima živote čak 49.000 novorođenčadi godišnje odnosno, jedan novoređeni život svakih 11 minuta.

pampers-2

Lu Wei, zamjenik ravnatelja zdravlja u UNICEF-u kaže: U proteklih 11 godina potpora Pampersa i roditelja imala je značajan učinak u nastojanju da uklonimo ovu opaku bolest. Za to vrijeme je broj majki i djece u riziku smanjen za 50%, ali ostaje činjenica da je u opasnosti još 67 milijuna žena i njihove djece koji se nalaze u nekim od najnepristupačnijih područja svijeta s vrlo niskim dohotkom. Tužna istina je da je neonatalni tetanus lako spriječiti cjepivom te je zato od iznimne važnosti da zajedno s partnerima kao što je Pampers® nastavimo u zajedničkim naporima da eliminiramo ovu bolest u cijelom svijetu.

Ove su godine Indonezija i Niger pridružene popisu zemalja u kojima je donacija Pampersa pomogla eliminirati neonatalni tetanus. Međutim, još uvijek postoji 19 zemalja u kojima bolest ostaje prijetnja. Kroz nastavak jednostavne akcije “1 paket pelena = 1 cjepivo”, Pampers® donacijom pomaže UNICEF-u eliminirati neonatalni tetanus u svim zemljama. Ovaj projekt uključuje rad s vladama i partnerstva s organizacijama koje rade na terenu kako bi omogućila pristup ovom za život važnom cjepivu.

Komentari