Beauty trikovi make up artista

Make up trikovi

Volite li make up, no možda ga ipak još niste usvojile na profesionalnoj razini, ponekad je baš dobro saznati trikove kojima se služe profesionalci, a koji vašu make up rutinu mogu dovesti na jedan viši nivo i vi biti još zadovoljnije svojim beauty izdanjem.

Make up artisti, primjerice, znaju gotovo sve vještine šminkanja i sve one trikove koje i vi možete usvojiti već sada. Uz njih više nećete raditi neke početničke greške, a osim toga naučit ćete kako istaknuti ono najbolje na licu ili pak vizualno uz pomoć šminke pretvoriti neke nedostatke u prednosti.

Make up trikovi 3

Balansirajte make up

Staro pravilo kojeg se vizažisti i dalje drže kaže ovako: radite li snažniji naglasak make upom na očima, neka usne budu nježnije akcentirane i obrnuto – uz jače usne nosite decentnije našminkane oči. Želite naglasiti najbolje na svom licu, no bez da izgledate kao da nosite masku.

Korektor nakon podloge

Nanesite korektor nakon podloge (tekućeg pudera ili kreme u boji), kako ona ne bi izbrisala korektor kao bazu s vašeg lica. Ovo je odličan trik, jer podloga će prva odraditi većinu posla što se tiče prekrivanja, a zatim će vam trebati mnogo manje korektora kako biste prekrili preostale nepravilnosti.

Make up trikovi 2

Postignite sjaj ‘iznutra’

Umjesto primera, prije pudera probajte nanijeti ulje za lice – ono će vašem licu dati prirodan sjaj, a make up ćete zatim mnogo lakše nanositi.

Jeste li znali da omiljeno rumenilo možete staviti na obraze prije nego što nanesete podlogu? Na taj način dobit ćete onaj sjaj koji kao da dolazi iznutra. Vedra, topla nijansa ružičaste na jagodicama obraza savršen je izbor za svaki ton kože.

Blistavi efekt na površini kože možete postići i na ovaj način – pomiješajte svoju podlogu s mrvicom zlatnog ili biserno bijelog sjenila – upravo će njegovi pigmenti ten učiniti radijantnim.

Make up trikovi 4

Eksperimentirajte…

…pogotovo ako cijelo vrijeme nosite isključivo jedan look. Izađite iz vlastite zone komfora i umjesto ‘nude’ ruža barem jednom nosite crveni. Umjesto crnog tuša/maskare isprobajte neku u boji. S make upom se možemo odlično poigravati i on može nositi ulogu modnog dodatka na našem licu.

Nekoliko maskara za savršene trepavice

Želite li svoje kratke i ravne trepavice učiniti dramatično uvijenima i voluminoznima, možda će vam biti potrebne i dvije različite maskare, za kojima često posežu i make up artisti. Dok jednom postižu efekt izduženih gornjih i donjih trepavica, drugom za uvijanje izvlače trepavice kako bi ih podigli, a one dobile dodatni volumen.

Korektor prije ruža za usne

U situaciji ste u kojoj vam ruž na usnama treba izgledati ‘wow’ i potrajati što dulje. U tom biste se slučaju prije nanošenja ruža mogli poslužiti korektorom, koji će neutralizirati vaš ton usana, učiniti boju samog ruža vibrantnijom, a kao baza biti zaslužan za to da ruž bude otporan i traje dulje.

Make up trikovi 5

Posljednja provjera

Kako biste bili 100% zadovoljni, nakon nanošenja make upa, a prije izlaska u javnost, provjerite kako taj make up izgleda pod svim svjetlima. Drugim riječima, istražite kako on izgleda na dnevnoj svjetlosti, kako izgleda pod svjetlom pod kojim boravite na radnome mjestu ili pod svjetlom mobitela. Tako ćete moći doraditi nesavršenosti koje eventualno vidite.

Foto: IMaxTree

Komentari