Beauty proizvodi koje u 2017. više nećemo koristiti

free-people

Nova godina skoro je na našim vratima, a osim velikih životnih odluka koje planirate donijeti i njih se početi pridržavati već s prvim danima 2017., mogli biste evaluirati i s kojim se trendovima želite nastaviti družiti, a koje namjeravate ostaviti za sobom u staroj godini. Kada je riječ o kozmetičkoj torbici, i ona zaslužuje pročišćavanje. Neki beauty proizvodi već su ove godine doživjeli manjak popularnosti, pa bi ih se u 2017. definitivno mogli ‘riješiti’ na neko vrijeme. S druge strane, neki od njih tek su dobili zalet i možemo očekivati kako će nam u cijeloj idućoj godini praviti društvo.

free-people2

Što se tiče domene make upa, sve više se teži prirodnim, prozračnim tenovima, a sve više se odbacuje efekt maske na licu. Teške podloge jake prekrivne moći polako odlaze u ropotarnicu prošlosti, a na njihovo mjesto dolaze njegujući proizvodi koji u sebi sadrže malo boje – dovoljno da na vašem licu prekriju neke goruće probleme i za sobom ostave prirodan dojam. Teške konture na licu također su stvar prošlosti, a predviđa se kako bi čak i bronzeri koji su ove godine bili hit proizvod za rekreiranje looka 70-ih mogli ustuknuti pred rumenilima i njihovim laskavim nijansama. U 2017. sigurno ćete čuti i o tehnici ‘drapinga’ – konturiranja rumenilom, koje je bilo popularno u 80-ima.

Maskare će premoćno nadvladati umjetne trepavice. Već smo vam pisali o svemogućim maskarama koje daju efekt umjetnih trepavica, a upravo će one dominirati u novoj godini. Njihove formule toliko su usavršene, da ove multifunkcionalne maskare današnjice u samo jednom potezu daju super debele, uvijene i izduljene trepavice. Umjesto pomada, u središte pozornosti dolaze gelovi za definiciju obrva – mnogo prirodniji način za postići savršen izgled vaših obrva.

Vjerujemo kako među vama ima mnogo ljubiteljica klasičnog crnog tuša, no kada je riječ o proizvodima za naglašavanje očiju, pravi hit postaju sjenila u olovci shimmerastog efekta. Ona su ne samo efektna, već i stvaraju mekani smokey-eye, za koji vam ne treba toliko precizna ruka.

Highlighteri će i u 2017. biti hit proizvod, baš kao i naglašavanje najboljih dijelova na vašem licu. No, zamijenite svjetlucavi highlighting puder nečim mnogo prirodnijim – kremastim highlighterom kojim ćete naglasiti najviše točke na licu i obasjati ih svjetlošću na mjestima na koje bi sunce inače prirodno palo. Tekući ruževi dominirali su 2016., ali beauty stručnjaci za 2017. godinu preporučaju nešto drugačije – mat ruževe nježnijih formula i pigmenata.

 

Foto: Free People, Dior, Lancome, Glossier

Komentari