Beanbag fotelje za sofisticirani prostor

Bean bags 1

Popularno zvane ‘beanbags’ fotelje ili ‘lounge’ ležaljke dobile su ime iz jednostavnog razloga što ima je punjenje u početku bilo suhi grah. Vremenom se to, naravno promijenilo, tako da su sada te praktične ležaljke najčešće punjene plastičnim ili gumenim granulama.

Bean bags 2

Takav način ispune omogućava im da se pomiču i formiraju prema ljudskom tijelu i zapravo su jedna od najudobnijih varijanti sjedenja i odmaranja. Najčešći su rekvizit dječjih i studentskih soba jer štede prostor i lako su prenosive. No, u posljednje vrijeme dizajneri svoju pažnju usmjeravaju i na takva jednostavna, brza i praktična rješenja pa osim standardnih crnih ili onih ‘dječjih’ u jarkim bojama i s omiljenim animiranim likovima, kreiraju takve ‘bean bags’ ležaljke da ih možete koristiti i u sofisticiranijim prostorima.

Razni brendovi, no i dizajnerski studiji počeli su dizajnirati ove fotelje kao ravnopravne komade u promišljenom i sofisticiranijem prostoru. Donosimo nekoliko primjera koji vas mogu inspirirati na minimalne, a praktične preinake u domu.

Bean bag 3

@mylittlejoy_, @rutherforddesign

Bean bag 4

@lelbys

Foto: Instagram

Komentari