Bazilika Družina: maštoviti gastro projekt iz Ljubljane

Da Ljubljana ima odličnu gastro ponudu, nije tajna, no da ona može biti bogatija za još jedno (ili dva) gastro mjesta – naravno da može. Još ako su u cijeli projekt uključeni razni kreativci rezultat su dva odlična lokala; Bistro i Café s cateringom – Bazilika Družina i – kuharica!

Image00001

Bazilika Bistro

Image00002

Pa krenimo redom; na adresi Prešernova 15 nalazi se Bazilika Bistro, lokal koji će vas uvijek dočekati sa svježom i ukusnom hranom. Na menuu su redovito domaće kremaste i bistre povrtne juhe, morska jela, tjestenine, sendviči, a ono što nas je posebno razveselilo jest da uz svako jelo na menuu je i sugestija pića koje najbolje prija uz navedeno jelo – bio to čaj ili određena vrsta vina. Posebno se ponose burgerima i pitama zbog kojih redovito dobivaju najviše ocjene na društvenim mrežama.

Image00016

Bazilika Cafe

Image00010

Vegani i vegetarijanci dobrodošli su u Bistro, određena jela (od juha, predjela, glavnih jela, burgera i deserta) nose oznake za vegane i/ili vegetarijance tako da njihova ponuda pokriva stvarno sva istančana bezmesna nepca.

Image00005

Image00008

Na drugoj adresi, Miklošičeva 22, nalazi se simpatični Café u kojem također možete nešto na brzinu pojesti – sendviče i juhice, dok uz kavu odlično prijaju njihove pite.

Image00004

Image00007

Prostori jednog i drugog lokala maštovito su uređeni. Puni detalja, no izuzetno nenametljivih. Dizajn interijera je eklektična kombinacija skandinavskog, mediteranskog i minimalističkog uređenja, s pokojim ‘chic’ detaljem. I da – šalice iz kojih gosti piju kavu su od nama uvijek dragog i zanimljivog brenda Polonapolona.

Image00006

Image00012

A da je u Ljubljani, no i Sloveniji, kreativna scena bogata i da svako malo nudi nešto novo dokazuje i suradnja Bazilika Družine s još jednom kreativkom, Tejom idejom, i to na kuharici naziva ‘Toplo priporočam’ u kojoj ćete naći recepte preukusnih jela Bazilika Družine. Za ilustraciju naslovnice zaslužna je, naravno, Polona Pečnik, dok je za dizajn kuharice Teja Ideja dobila nagradu za najljepšu knjigu Slovenije.

Image00014

Image00013

Image00011

Foto: Facebook, Bazilika Družina

Komentari