Balayage tehnika bojanja kose

Još od vremena Holly Golightly i njenih suncem okupanih pramenova u ‘Doručku kod Tiffanyja’, njegovana kosa s efektom kao da ste upravo stigli s plaže, izgled je kojem teže sve pripadnice ljepšeg spola. Ako želite promjenu u svom životu, započnite sa kosom. Najnovije tehnike bojanja kose omogućuju jednostavnu i brzu željene boje bez straha da ćete izgledati neprimijećeno ili se stopiti s okolinom.

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen

Klasični pramenovi i kape za bojanje posljednjih sezona padaju u drugi plan a stilisti posežu za inovativnim stilom bojanja. Ombre tehnika bojanja kose, odnosno izvlačenje pramenova na donjem dijelu kosu vratila se u frizerske salone a kao opasna konkurencija nametnula se i balayage tehnika. Mnoge zvijezde prigrlile su ovaj izgled, Gisele Bündchen ga je popularizirala prije više od pet godina. Balayage tehnika se razvila u 70-ima, kada je boho stil bio na svom vrhuncu.Boja se ovom tehnikom nanosi ravnomjerno no na vrhovima kose stavlja se manje boje dok se pri korijenu ona nanosi u gustom sloju. Time se postiže efekt širokih pramenova koji izgledaju prirodno i svježe. Dramatičan prijelaz između dvije boje je ublažen a takav stil pristaje onima s kraćom i dužom kosom.

lily aldrige

Lily Aldrige

S pravilnim odabirom frizure koja pristaje vašem tenu i osobnosti na kosi možete postići širok spektar boja, od laganih pramenova do jarkih upečatljivih nijansi. Česte posjete salonu postat će prošlost ali važno je da vam stručnjak pomogne u kreiranju nove frizure, kako bi vaša kosa zadržala zdrav izgled i finu teksturu. Balayge najbolje izgleda na prirodnoj kosi ali možete postići ovaj izgled uz dobar potez ruke iskusnog stilista koji će znati kako postojeću nijansu zamijeniti nekom toplijom. Fashionistice su posljednjih sezona ovaj ‘beauty look’ dovele na višu razinu i zasjenile klasične ombre frizure koje koriste jarke tonove.

oliviapalermo

Olivia Palermo

Balayage tehnika koristi približne nijanse boja i za razliku od klasičnih pramenova, ovom tehnikom se pramenovi bojaju vertikalno i boja se obično nanosi rukom. Još jedan popularan način bojanja je flamboyage, koji koristi samoljepljive prozirne folije, čime se postiže preciznost a bojanjem se naglašava dubina sjena i tonova. Rezultat je stapanje pramenova kojima se postiže mladolik izgled. Prednosti ovakvih frizura je lako održavanje i prevencija oštećenja vlasi. Revolucionarne tehnike u održavanju kose omogućavaju odgovarajuće boje. Kada ste postigli željenu boju, njegujte je uljima i serumima koji će naglasiti njenu ljepotu i pružiti zaštitu koja će odbiti sve negativne efekte koji mogu nastati nakon dužeg perioda bojanja kose.

Foto: Gettyimages

Komentari