Azijska kuhinja i francuski macarons u svibnju u Kuhaoni

kuhaonasvibanj1

Azijska kuhinja i nadalje je vrlo popularna i privlači najveći broj polaznika pa vas u svibnju Kuhaona ponovno vodi u daleki Japan, ali pripremaju i bunse (kineska parena peciva) te zanimljiv roštilj na azijski način. Marijana Zlomislić će vas podučiti kako pripremiti specijalitete meksičke kuhinje, te sve popularnije američke sendviče.

Svibanj donosi čak tri slatke radionice. Za početak tu su fini prhki tartovi i dugoočekivana radionica macaronsa pod vodstvom Petre Jelenić, a uz Moniku Kos ćete naučiti kako pripremiti kekse i domaće lizalice s ušećernim cvijećem. Odaberite temu, uplatite radionicu i time osigurajte mjesto za nova kulinarska iskustva i druženja!

03.05.2016. (utorak)
Japanska kuhinja – Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Tehnike rezanja i termičke pripreme namirnica su najbitniji elementi azijskih kuhinja, pa tako i japanske. Od jela iz zemlje izlazećeg sunca pripremat ćete piletinu u teriyaki umaku, oradu pečenu na sezamu s basmati rižom i mladim lukom, začinjene račiće u tempuri s panko mrvicama i umakom od majoneze s čilijem, te Shabu Shabu – salatu sa svinjetinom. Pridružite se!
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

05.05.2016. (četvrtak)
Meksički specijaliteti – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Meksički tanki kruh (Tortillas), kozice marinirane u soku limete sa svježim povrćem i chili papričicama, servirane na prženoj tortilji (Aguachile), salsa od avokada (Guacamole), šarena salsa od povrća (Pico de gallo), tortilje sa svinjetinom (Carnitas) i kukuruzne pogačice s piletinom (Gorditas) jela su kroz čiju će vas pripremu voditi food blogerica Marijana Zlomislić.
Cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)

10.05.2016. (utorak)
Buns – kineska parena peciva – Predavač: Vid Nikolić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Kineska parena peciva, popularni bunsi, mogu se pripremiti na različite načine i s različitim punjenjima. Na radionici koju će voditi chef Vid Nikolić, zaljubljenik u azijsku kuhinju, naučit ćete kako pripremiti Pork bun teriyaki, Black bun s kozicama, Slatki bun s vanilijom, te umake teriyaki, BBQ i wasabi majonezu.
Cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)

varazdinfoodfestival1

12.05.2016. (četvrtak)
Fini tartovi– Predavač: Petra Jelenić
Trajanje radionice: 17.00 – 20.00 sati
Tartovi su okrugle torte u kojima se prhko tijesto koristi kao podloga, a nadjevi mogu biti kremasti, voćni, čokoladni… Na radionici koju će voditi naša vrsna slastičarka Petra Jelenić naučit ćete kako pripremiti savršeno prhko tijesto, a nakon toga slijedi priprema dviju vrsti tartova – tart od jagoda s kremom od vanilije i pečeni tart od čokolade.
Cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)

17.05.2016. (utorak)
Macarons – Predavač: Petra Jelenić
Trajanje radionice: 17.00 – 20.00 sati
Dugoočekivana radionica pripreme macaronsa napokon je pred vama. Uz stručne savjete Petre Jelenić naučite sve tajne pripreme popularnih macaronsa koje ćete puniti voćnom i čokoladnom kremom a osim klasičnih na radionici ćete pripremiti i velike, tzv. “monoporcionirane” macarons.
Napomena: Za ovu radionicu je broj polaznika ograničen na 10 osoba.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaonasvibanj2

19.05.2016. (četvrtak)
Američki sendviči – Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Neovisno o kojem se obroku radi sendviči su čest izbor kako malih tako i velikih gurmana. Na radionici koju će voditi food blogerica Marijana Zlomislić inspirirat ćemo se tradicionalnim oblicima američkih sendviča uz dozu kreativnosti i pokoji twist. A naučit ćete kako napraviti Philly Cheese Steak Sandwich (sendvič s rozbifom i topljenim sirom uz dodatak povrća), Cuban Sandwich (tostirani sendvič sa sporo pečenim svinjskim vratom), Sloppy Joe Sandwich (sendvič punjen junećim raguom s mnoštvom aromatičnih dodataka), Po’Boy Shrimp Sandwich (sendvič nadjeven kozicama u hrskavom omotaču) i Tuna Melt Sandwich (tostirani sendvič s kremastim punjenjem od tune s puno topljenog sira).
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

24.05.2016. (utorak)
Rascvjetane slastice – Predavač: Monika Kos
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sat
Iz samog naziva možete otkriti da će glavna zvijezda radionice biti cvijeće. Na radionici koju će voditi slastičarka Monika Kos zamijesit ćete i ispeći dvije vrste shortbread keksa, od lavande i od ruže, ušećeriti nekoliko vrsta cvijeća, napraviti glazuru od šećera i na kraju pripremljene kekse glazirati i dekorirati cvijećem. Na kraju slijedi i priprema domaćih cvjetnih lizalica.
Cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)

31.05.2016. (utorak)
Azijski roštilj – Predavač: Vid Nikolić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Sezona je roštilja i druženja na otvorenom. Napravite odmak i umjesto klasičnog roštilja iznenadite svoje prijatelje azijskim jelima koja će vas naučiti chef Vid Nikolić. Na radionici ćete pripremati malezijski pork satay, tajlandska spicy pileća krilca u kombinaciji s thai salatom, indijsku tandoori piletinu, kineski BBQ pork belly sa hoisin umakom te japanski yakitori.
Cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)

Foto: Mak na konac, Kuhaona

Komentari