Sunčane naočale koje će vladati proljetnom sezonom

avijaticarskenaocale2

Olivia Palermo x Westward Leaning

Prvi avijatičarski model naočala osmislila je tvrtka Bausch & Lomb 1936. godine isključivo u svrhu zaštite očiju pilota, no kroz godine zahvaljujući izvrsnom marketingu koji ih je plasirao u medije te raznim subkulturama, ove su sunčane naočale ostale među najprepoznatljivijim modelima u povijesti. Konkretan dizajn Bausch & Lomba je popularizirao Ray-Ban, ali i drugi su brendovi razvijali svoje kreacije.

Karakteriziraju ih uglavnom reflektivna stakla i metalni okvir te dvostruki (a ponekad i trostruki) most iznad nosa, dok su oblici samih stakla različiti. Budući da se okrugli okviri sve više vraćaju na modnu scenu, tako su i avijatičarske naočale modernizirane i njihova su stakla zaokružena, a leće postale zrcalne. Taj trend vidljiv je kod brendova kao što su Ray-Ban, Dior, Westward Leaning i Police, između ostalih. Ray-Ban je odlučio predstaviti novo lice svog modela Gatsby i osuvremeniti retro legendu s okruglim staklima te zrcalnim lećama koje mogu biti zelene, plave, zlatne ili srebrne boje. New Gatsby ima dvostruki most u zlatnoj boji, a naočale su dostupne u crnoj, havani i mliječnoj havani boji okvira.

avijaticarskenaocale4

@chiaraferragni nosi Dior Technologic model

U street style kronikama već smo kroz 2015. mogli vidjeti vladavinu modela modne kuće Dior za koju je Raf Simons osmislio tri varijante – Dior So Real, Dior Reflective i Dior Techonologic. Dizajner je eksperimentirao s klasičnim linijama, a rezultat je nešto sasvim drugačije – dvostruki most postao je jednostruki, a zrcalne leće naglašeno reflektivne i u upečatljivim bojama.

Sa sličnim se oblicima poigrala i trendseterica Olivia Palermo koja je avijatičarski model u svom stilu predstavila u novoj kolekciji za brend Westward Leaning. Kolekcija Rose Gold ima reflektivna stakla u zlatnoj boji s ružičastim odsjajem te također jednostruki gornji most, dok su okviri izrađeni od čvrste plastike, prozirne te s tortoise uzorkom. Upečatljivi model naglasit će svaku kombinaciju i sakriti vaš pogled daleko iza reflektivnih stakala.

Foto: Instagram, Westward Leaning

Komentari