Aromaterapijom do savršene kože

Raspršivanje esencijalnih ulja dovodi nas u neko mirnije i pozitivnije stanje istovremeno nam dajući val energije. No, jeste li znali da će aromaterapija imate jednako pozitivan učinak ako ju uključite u svoju svakodnevnu brigu o koži? Esencijalna ulja nanešena izravno na kožu zagrijavaju se njezinom toplinom i na taj način, osim divnog mirisa koji u nama budi pozitivnu energiju, bude se njihova za kožu ljekovita svojstva.

Mnogi stručnjaci na području njege kože u tretmanima za lice i tijelo koje nude svojim klijentima vole koristiti esencijalna ulja kako bi im pružili najbolju njegu i kako bi ih njihovi ugodni i smirujući mirisi potaknuli da se i sami tako osjećaju. Bilo da se odlučite za čisto esecijalno ulje ili za manje koncentrirane verzije u obliku seruma ili balzama, uključivanjem esencijalnih ulja u svoju rutinu njege kože lica i tijela, pretvorit ćete svakodnevnu njegu u novo iskustvo. Rezultate korištenja primjetit ćete na svojoj koži i na svom raspoloženju.

Izvlačenjem ulja iz biljaka kao njihovog prirodnog izvora dobivamo koncentrirani produkt kod kojeg je naglašeno njegovo ljekovito djelovanje. Neka ulja tako imaju naglašeno djeljovanje na određene, nerijetke nepravilnosti kože. Bilo da želite smanjiti učinke starenje ili ukloniti kožnu upalu, u cijeloj paleti ovih mirisnih i ljekovitih preparata nalazi se odgovor na vaš problem. U nastavku pročitajte koja četiri ulja imaju najizraženiji učinak kad su korištena u njezi kože.

ULJE LJEŠNJAKA

Savršeno za suhu, osjetljivu i zrelu kožu, ulje lješnjaka idealno je za duboku hidratizaciju zbog čega se često koristi kao baza kod priprave različitih seruma ili blazama. Osim svojstva hidratizacije kože, aromaterapija uljem lješnjaka očistit će vaš ten neovisno korisitite li ga samog ili u kombinaciji s drugim ljekovitim uljima.

NEROLI ULJE

Neroli ulje je ulje poznato po svom predivnom mirisu jednako kao i po svom nevjerojatnom ljekovitom djelovanju. Idealno za održavanje prpošne punoće kože, neroli ulje iznimno je učinkovito u pomaganju regeneriranje kože i održavanje njezine prirodne elastičnosti što ga čini idealnim za smanjenje ožiljaka, mrlja i bora.

ULJE PETITGRAIN GORKE NARANČE

Izrađeno od lišća i grančica stabla gorke nranče, petitgrain je ulje koje nanosimo na kožu ako želimo smanjiti prekomjerno lučenje prirodnih ulja kože. Upravo iz tog razloga, ovo se neobično ulje često koristi u proizvodima za čišćenje lica na bazi ulja i u proizvodima namijenjenima masnoj koži sklonoj aknama i začepljivanju pora. Ako govorimo o njezi kože tijela, ovo će ulje postati omiljeni preparat u torbi mnogih sportaša i svih onih koji se bave intenzivnijom fizičkom aktivnošću kako bi ublažili mišićne grčeve i bolove.

ULJE SANDALOVINE

U kineskoj medicini ulje sandalovine uživa status ulja koje snažno potiče i poboljšava cirkulaciju što ga čini idealnim odabirom za liječenje tvdokornijih i ozbiljnijih kožnih stanja poput akni, ekcema, osipa i ljuštenja kože. Osim njegovog antiupalnog svojstva, arome ulja sandalovine umiruje i opušta živčani sustav što nas odvodi u kreiranje ljepote od ispod površine.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari