Anthony Vaccarello nastavlja stopama Hedija Slimanea

anthony vaccarello

U samo tri dana riješena je kadrovska križaljka u kući Saint Laurent. Nakon što je svoj odlazak s pozicije kreativnog direktora modnim medijima potvrdio Hedi Slimane, vlasnik Saint Laurenta Kering jučer je u javnost izašao s priopćenjem u kojem potvrđuje da na Hedijevo mjesto dolazi Anthony Vaccarello.

O prelasku belgijskog dizajnera u kultnu parišku modnu kuću spekulira se već mjesecima, a velike ‘rošade’ u tajnosti su se vrlo vjerojatno dogovarale već neko vrijeme. Zbog posla u Saint Laurentu, Anthony Vaccarello napustio je Versus Versace u kojem je proveo tri godine i jednu godinu kao kreativni direktor brenda, a s radom će na neodređeno pauzirati i njegova vlastita modna linija koju je Vaccarello pokrenuo 2009. godine i dosad predstavljao u Parizu.

saint laurent

Obožavani dizajner poznatih modela, koje najbolje nose njegovu provokativno ženstvenu estetiku, dekonstruirane, stroge krojeve i zavodljive izreze na odjeći, svoju prvu kolekciju za Saint Laurent predstavit će u listopadu, u sklopu Pariškog tjedna mode za proljeće/ljeto 2017.

Foto: Saint Laurent

Komentari