Rimljanke koje nose svjetske trendseterice

Tradicija proizvodnje ručno rađenih sandala Ancient Greek seže u daleku 1940. godinu kada su tri brata obitelji Pagonis na otoku Naxos ručno pravila sandale koristeći se tradicionalnom tehnikom koja je postojala stoljećima. Tijekom procesa obiteljski posao se nastavio u Ateni. Prije 3 godine kreativna dirketorica brenda Christina Martini, školovana u Londonu i s bogatim iskustvom rada s Balenciagom, i Nicholasom Kirkwoodom, zbog ljubavi prema grčkoj mitologiji i skulpturi oživjela je brend koji danas surađuje s renomiranim brendovima kao što je Carven.

ancientgreek_nephele

Ancient Greek Nephele

Svaki model sandale ujedno je i naziv nekog lika iz Grčke mitologije: Ikar je mitski letac kojem su se otopila krila jer su bila napravljena od voska jer je letio preblizu sunca iako je bio upozoren da ne leti. Alethea je bila božica istine i žena boga podzemnog svijeta, Hada. Nephele je bila ljepotica, nimfa oblaka, spasila je svoju djecu od smrti poslavši letećeg ovna sa zlatnim runom da ih spasi (zato model ima krila). Sofia je bila božica mudrosti, a Chrysso nimfa i ljubavnica boga rata Aresa. Gumeni modeli Rubber Ikaria imaju humanitarni karakter jer je tvornica Ancient Greek donirala 5% prihoda od prodaje staračkom domu na otoku Kefalonija u Grčkoj.

ancientgreek_aletheacrne

Ancient Greek Alethea

Svjetske trendseterice vjerne su Ancient Greek sandalama te ih tako nose Naomi Watts, Emma Watson, Beyoncé, Sarah Jessica Parker, Rihanna, Amanda Seyfried, Jessica Alba i drugi. U nastavku pogledajte sve modele, a informacije o cijenama i dostupnosti potražite na stranicama trgovine Karla.

Komentari