Alnatura torta od manga i vanilije

alnatura11

Alnatura proizvodi zasnivaju se na ekološkim principima proizvodnje, što znači da je riječ o namirnicama na kojima nisu korištena kemijska sredstva poput umjetnih gnojiva, pesticida, aditiva i medicinskih proizvoda. Umjesto umjetnih zaslađivača upotrebljavaju prirodne alternative poput djelomično prerađenog šećera trske ili sirupa agave ili javora.

alnatura10

Od kraja ožujka 2016. godine, cjelokupni asortiman brenda Alnatura, može se pronaći i u hrvatskim Billa i Bipa trgovinama. Ovako veliki izbor raznolikih organskih proizvoda može biti i izvrsna inspiracija za svakodnevni menu, poput torte od manga i vanilije čiji recept možete pronaći u nastavku.

alnatura1

Torta od manga i vanilije
Sastojci za kalup za torte promjera 26 cm

200 g keksa (petit beure ili digestive)
100 g maslaca
2-3 zrela manga
250 g sira mascarpone
250 g jogurta od vanilije
250 g posnog sira
1 paketić vanilin šećera
100 g šećera u prahu
1 pakiranje preljeva za torte
250 ml soka od jabuke

Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje i pa ih smrvite. Dodajte im maslac otopljen na pari. U kalup stavite papir za pečenje, utisnite masu u kalup i ostavite u hladnjaku 20 minuta da se stisne. Za to vrijeme, ogulite mango i narežite ga na trakice. Mascarpone, jogurt, posni sir, vanilin šećer i šećer u prahu miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Ulijte smjesu u kalup i na nju posložite narezanane trakice manga. Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju, sa sokom od jabuke, pa ga ravnomjerno prelijte preko narezanih komadića manga.

Komentari