Alexa Chung udružuje snage s brendom Marks & Spencer

Britanski high street ovog će proljeća svjedočiti jednoj od najvećih modnih suradnji do danas, u kojoj su glavni protagonisti engleska ‘it’ djevojka Alexa Chung i ikonični brend britanske masovne mode Marks & Spencer. Dvije strane danas su i službeno najavile zajedničku kolekciju, koja u trgovine stiže ovog travnja i inspirirana će biti arhivama Marks & Spencera.

Nakon dvije izuzetno uspješne sezone suradnje s jeans brendom AG, za Alexu je ovo novi izlet u modne vode koji joj je omogućio da zaviri u bogatu povijest slavnog britanskog brenda s dugogodišnjom tradicijom. Njena uloga u projektu ‘Archive by Alexa’ je ona kuratorice: slavna trendseterica proteklih je mjeseci posjećivala arhivu Marks & Spencera u Leedsu i ondje samostalno odabirala vintage komade iz starih kolekcija, prema kojima će se izrađivati oni potpuno novi i plasirati u brojne Marks & Spencer trgovine s dolaskom proljeća.

alexa chung

Archive by Alexa

Kolekcija će sadržavati 31 komad, na koje će Alexa uvoditi male dizajnerske preinake, biti kreativna direktorica stylinga kolekcije i same kampanje. Današnji dan, kada je i službeno najavljena ova suradnja, Alexa Chung je dugo iščekivala i tom prigodom otkrila: “Oduvijek mi se sviđao rad Marks & Spencera i oduševljena sam što mogu biti dio ovog posebnog i jedinstvenog projekta. Bilo je vrlo emotivno pregledavati povijest britanske mode.”

Foto: Instagram, Marks & Spencer

Komentari