Zagrebačka zelena oaza za um i tijelo

ajurveda6

Ajurveda, poznata kao tradicionalni način liječenja i najstariji medicinski sustav na svijetu, sve je snažnije prisutna u razvijenim zemljama i prepoznata kao odlična metoda za prevenciju bolesti i pomlađivanje organizma. Ajurveda smatra ljudski život kombinacijom spoja tijela, osjećaja i duše, a idealno zdravlje moguće je jedino ako je osoba zdrava na tjelesnoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

ajurveda

Ova 5000 godina stara grana medicine za cilj ima balansiranje uma, duha i tijela i veliki naglasak stavlja na prehranu te uravnotežen način života. Svojim preventivnim pristupom, Ajurveda istovremeno može pomoći u pravovremenom dijagnosticiranju mnogih bolesti (u čemu postiže daleko najbolje rezultate), čime se uvelike pospješuje sam proces pravodobnog liječenja te izbjegavaju ili olakšavaju kasnije teže manifestacije bolesti. Odnos prema liječenju ili prevenciji temelji na prirodnim načinima i preparatima pripremljenima uglavnom od biljaka. Istovremeno, Ajurveda se bavi i anatomskim i fiziološkim aspektom čovjeka čemu pristupa kroz holistički pristup.

ajurveda2

U Zagrebu djeluje Ajurvedski centar zdravlja New Earth,  prvi i jedini u ovom dijelu Europe koji u svojem programu nudi sve segmente ajurvedskog liječenja: pulsnu dijagnostiku, tretmane, proces dubinske detoksikacije organizma (Panchakarme), ajurvedsku prehranu, jogu, edukaciju te ajurvedske preparate certificirane u EU.

ajurveda3

Cjeloviti pristup zdravlju Ajurvedskog centra New Earth temelji se na vrednovanju i iskustvu u primjenjivanju ajurvedske medicine i terapija u svom punom obimu.  Tim vrhunski educiranih stručnjaka, stalno zaposleni liječnik specijalist Ajurvede iz Indije te liječnik zapadne medicine iz Hrvatske na jednom mjestu primjenjuju tradicionalne i moderne prirodne metode koje su prilagođene individualnim potrebama svakog klijenta. Centar je smješten pored maksimirske šume, te ima predivan vrt koji podsjeća na zelenu oazu toliko potrebnu za potpuni oporavak duha i tijela.

ajurveda7

ajurveda11

ajurveda4

ajurveda8

ajurveda5

ajurveda10

Foto: John Pavlish

Komentari