Sve novosti ovogodišnjeg Adventa

Zrinjevac Advent 2

Zrinjevac

Svečanim paljenjem lampica 26. studenog na Zrinjevcu počet će Advent u Zagrebu i to u svom najbogatijem izdanju ikada do sada. Već poznatim prekrasnim lokacijama Zagreba pridružit će se ove zime neke nove koje će svojim atraktivnim sadržajem sigurno privući sve posjetitelje, građane i turiste željne blagdanske magije grada s jednom od najdužih adventskih tradicija.

Svi ljubitelji romantičnih šetnji po starim dijelovima grada svakako neće propustiti Advent na Gornjem gradu koji donosi popularna Dvorišta – Adventsko izdanje.  Od 3. prosinca pa do 23. prosinca, moći ćete, kao i ljetos, uživati u prekrasnom programu nekih od najljepših skrivenih zagrebačkih dvorišta. Svratite u dvorišta Palače Amade, Palače Balbi, Muzej grada Zagreba i dvorište Hrvatskog instituta za povijest za potpuni blagdanski ugođaj nekih prošlih, ljepših vremena.

dvorista slider

Dvorišta

Na Vranicanijevoj poljani ćete od 27. studenog pa do 31. prosinca moći pod zvjezdanim nebom uživati u bogatoj i maštovitoj ponudi. U neposrednoj blizini, na platou Gradec i u Galeriji Klovićevi dvori Advent također donosi blagdanski sadržaj, i to od 26. studenog pa do 8. siječnja 2017., dok će Advent na Štrosu trajati nešto kraće – do Nove godine.

vranicanijeva-poljana

Vranicanijeva poljana

Advent ove zime prelazi zagrebačke mostove i dolazi u Novi Zagreb, a održavat će se u Muzeju za suvremenu umjetnost i na Zagrebačkom Velesajmu gdje će svi posjetitelji uživati u Ledenoj bajci Djeda Mraza cijeli prosinac, do Stare godine.

msu

Muzej suvremene umjetnosti

Za sve ljubitelje nešto drugačijeg Adventa svakako će zapesti za oko Modni Advent u Oktogonu i Kod Rudolfa koji će donijeti adventski zabavni sadržaj za najmlađe, a za one željne dizajna Advent u Dizajn distrikutu bit će pun pogodak.

Tunel Grč koji se za javnost otvorio ovo ljeto također će biti i dalje otvoren za javnost, no ovog puta donosi adventski sadržaj zbog kojeg ćete se stalno vraćati na ovu skrivenu i velom mističnosti obavijenu zagrebačku lokaciju. 3D instalacije na stropu, birana glazba u veličanstvenoj akustici prostora i video projekcije stvorit će zaista vrhunsku atmosferu.

large_tunel-5819e3787e3c5

Tunel Grič

Iako svi ovi događaji ne počinju u isto vrijeme i neki završavaju prije Nove godine, a neki poslije, svakako će cijeli prosinac obojati novim, zanimljivim, drugačijim i nadasve radosnim blagdanskim sadržajem. Za sve detaljne informacije o sadržajima Adventa posjetite adventzagreb.com.

Foto: Facebook, adventzagreb.com.

Komentari