Romantičan advent na Gornjem gradu

prica-s-grica-1

Nova bajkovita adventska lokacija na Gornjem gradu smještena je između kule Lotrščak i zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda, na adresi Grič 3. Ove zime, na prekrasnoj povijesnoj Vranicanijevoj poljani, tijekom cijelog prosinca odvijat će se Priča s Griča.

prica-s-grica-2

prica-s-grica-3

Nakon otvorenja 27. studenog, koje je obilježio nastup surf rock benda The Bambi Molesters, Priča s Griča svakodnevno donosi magičan i bogat program. Prekrasno ukrašena Vranicanijeva poljana vratiti će vas u starozagrebačka vremena, a bogata gastronomska ponuda složena je za prave bonvivane.

prica-s-grica-4

prica-s-grica-5

Atmosferu utpopunjuju jazz koncerti, razni DJ-i i srodni ritmovu i melodije koje će vas odmah rasplesati. Čudesnu i pomalo mističnu atmosferu dodatno naglašava scenografija koja se jednostavno mora uživo vidjeti i doživjeti.

prica-s-grica-6

prica-s-grica-7

Vikendi su od 11 do 13 sati posvećeni prvenstveno djeci i suradnji s udrugom Crveni Nosovi čiji će volonteri najmlađima čitati bajke. Vjerujemo kako će mnogi posjetitelji sa zanimanjem poslušati sve što klaunovi doktori imaju za ispričati te podržati njihove hvalevrijedne aktivnosti i rad udruge koja donosi smijeh tamo gdje je najpotrebniji – u bolnice.

prica-s-grica-8

prica-s-grica-9

Osim zabavnog, glazbenog i humanitarkog karakter sadržaja na Priči s Griča, umjetnička akcija oslikavanja zapadne strane Vranicanijeve poljane donosi i onu umjetničku notu. Mlada zagrebačka street art umjetnica i ilustratorica Hana Tintor oslikala je ogradu, privremeni zid te tako i ovu lokaciju stavila na street art kartu grada Zagreba.

prica-s-grica-10

prica-s-grica-11

Danas, u srijedu navečer možete uživati u gastronomskoj ponudi popraćenu glazbom DJ-a Zaka, od 18 do 20 sati. U četvrtak, 01. prosinca, od 20 sati nastupit će Ivona Kovačević, dok će u petak, 2. prosinca, nastupiti DJ Alen Smajić. Subota donosi bogat program za djecu – od 11 do 12 sati održat će se Božićna čarolija Crvenog nosa, od 12 do 13 sati program U stihu i rimi o davnoj davnini (prepjevi Priče iz davnine, Ivane Brlić Mažuranić) donosi čitanje najljepših priča.

prica-s-grica-12

prica-s-grica-13

Za detaljnije tjedne rasporede ovog atmosferičnog Adventa pratite nas i Facebook stranicu.

prica-s-grica-14

prica-s-grica-15

prica-s-grica-16

prica-s-grica-17

prica-s-grica-18

Foto: Priča s Griča

Komentari