Advent na Europskom trgu donosi odličan dječji program

Advent nije rezerviran samo za odrasle i večernju zabavu u gradu. Advent na Europskom trgu pripremio je ovaj vikend odličan dječji program i niz kreativnih radionica, oba dana od 10 do 13 sati.

Nakon igre s balonima od sapunice, uz pomoć vilenjaka izrađivat će se božićni ukrasi od panjeva, pašte i drugih neobičnih materijala te oslikavati lica božićnim motivima. Također, program će oba dana završiti božićnim mini discom u društvu članova Vesele Božićne Družine, a u nedjelju i dočekom Svetog Nikole i Krampusa.

advent post 34

Adventsko veselje za najmlađe počinje danas, u subotu, u 10 sati Čarobnim balonima i igrom s balonima od sapunice, a nastavlja se u 11 sati nizom kreativnih radionica posvećenih Španjolskoj i Italiji na kojima će djeca uz pomoć vilenjaka izrađivati vesele drvene likove s crvenim kapama od panjeva (Tió de Nadal) te ukrase za bor od pašte (pasta di natale).

Tu je program Božićna šminkerica na kojem će djeca moći oslikati lica božićnim motivima te Božićni glitter tattoo na kojem će se moći okititi sjajnim tetovažama. Za izvrsno raspoloženje pobrinut će se maskota bor i nezaustavljivi božićni skakač-štuler.

Tio de Nadal

Tio de Nadal

Svu dječicu koja su očistila svoju čizmicu razveselit će dolazak Svetog Nikole i Krampusa na Europski trg u nedjelju 6. prosinca, dok će prijatelj i zaštitnik djece Sv. Nikola dijeliti radost te pokoji poklon iz vreće – mandarine, orahe, čokoladu i bombončiće, njegov nekadašnji neprijatelj, a sadašnji pomoćnik Krampus bit će zadužen za niz sitnih nepodopština.

I u nedjelju najmlađe posjetitelje očekuje niz kreativnih radionica posvećenih Austriji, Njemačkoj i Francuskoj na kojima će djeca će uz pomoć Vilenjaka izrađivati čizmice, krampuseke i male jelke od raznih materijala. Oba dana program Adventa za djecu završava Božićnim mini discom na kojem će djeca u društvu članova Vesele Božićne Družine zaplesati na vesele španjolske i talijanske božićne hitove.

Vizual_Advent na Europskom trgu post

T.R.

Komentari

No tags